REUTERS/Alberto Lingria
SLUŽBENO NA KLUPI STARE DAME

SARRI PREDSTAVLJEN U JUVEU, A SAD OSTAJE PITANJE KAKO ĆE SE POSTAVITI PREMA MANDŽUKIĆU Hrvati su već surađivali s njim i imali promjenjiva iskustva

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. lipanj 2019. 17:40

Maurizio Sarri i službeno predstavljen kao novi trener Juventusa. Uz one kurtoazne rečenice i priče kako su otrovne strelice koje je upućivao prema Staroj dami dok je vodio Napoli bile samo dio posla u kojem je davao 110 posto za klub u kojem radi, osvrnuo se i na igrački kadar.

- U zadnjoj trećini imamo igrače koji mogu raditi razliku, Cristiana Ronalda i Dybalu. Oni drže talent u svojim nogama i treba krenuti od njih u stvaranju momčadi - rekao je Sarri pa se nadopunio na konstataciju da nije spomenuo Higuaina.

- Nisam spomenuo ni Higuaina, ni Mandžukića, ali davao sam samo primjer, nisam želio nikoga zaboraviti. Sve ovisi o Gonzalu, dok će o ostalima odlučivati i klupsko vodstvo koje ove igrače prati godinama pa ću ih morati poslušati u vrednovanju nekih - dodao je novi trener Juventusa.

Dakle, nije izričito rekao da Mario Mandžukić ostaje u Staroj dami iako ne treba ove riječi odmah protumačiti kao njegov možebitni odlazak. I Sarri će, baš kao i Allegri, kraj tolikog talenta trebati i nekoga tko će "kopati", a Juventus teško može pronaći boljeg od Mandžukića.

Ipak, njegov će se status isprofilirati kroz ovaj prijelazni rok, pa ostaje za vidjeti kako će se talijanski strateg postaviti prema još jednom Hrvatu kojeg ima u svojoj momčadi. Marko Rog, Ivan Strinić, Hrvoje Milić i Mateo Kovačić do sada su imali promjenjiva iskustva s njim u Napoliju i Chelseaju.

Marka Roga, primjerice, doveo je za 13 milijuna eura u Dinamu, ali mu nikada nije dao kontinuitet u kojem bi mogao pokazati da vrijedi uloženo. Rog je pod Sarrijem odigrao 67 utakmica što izgleda puno ljepše od prosječne 22 minute koliko je imao po nastupu. Puno veći prosjek odigranih minuta po utakmici (80) imao je Ivan Strinić koji je pod Sarrijem skupio 39 nastupa, ali dojam je da ni njega nije smatrao standardnim prvotimcem. Hrvoje Milić, s druge strane, bio je izvan svih kombinacija i u jednoj polusezoni u Napulju niti jednom nije ušao s klupe.

Mateo Kovačić je pak u Chelseaju bio jedna od ključnih figura u igri koju je Sarri postavio na način koji je omogućavao da najbolje iskoristi kvalitetu Edena Hazarda, pa je tako hrvatski veznjak upisao ukupno 51 nastup i dao značajan obol osvajanju Europske lige i plasmanu u Ligu prvaka. Idući će mjeseci pokazati što čeka Mandžukića…

Linker
16. travanj 2024 21:43