Screenshot
LAVINA REAKCIJA

SKANDALOZNA NASLOVNICA KULTNOG SPORTSKOG DNEVNIKA JUTROS JE ŠOKIRALA SVIJET 'To što su napravili je apsolutna sramota! Neznalice, bez imalo sluha...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2019. 09:57

Inter i Roma u petak u 20.45 igraju derbiju 15. kola Serie A, a talijanski dnevnik Corriere dello Sport izašao je sa skandaloznom naslovnicom za četvrtak koja je izazvala lavinu reakcija.

Na naslovnici se nalaze tamnoputi napadač Intera Romelu Lukaku, kao i tamnoputi branič Rome Chris Smalling uz veliki naslov 'Crni petak'. Corriere je s ovakvom naslovnicom izašao u periodu kada talijanski nogomet, ali i društvo potresa jaki val rasizma i rasističkih uvreda.

Lukaku i Smalling bivši su suigrači iz Manchester Uniteda, a navijači su burno reagirali na društvenim mrežama nakon što je osvanula ovakva naslovnica.

Screenshot

"Baš kada pomislite da talijanski nogomet ne može niže pasti Corriere dello Sport izađe s ovakvom naslovnicom", napisao je jedan navijač.

Drugi je pak dodao: 'To jednostavno nije normalno'.

Oglasio se i novinar ESPN-a Matteo Bonetti.

"Potpuno bez sluha, neznalice s uobičajenim rasističkim tonovima. Reći da sam šokiran bila bi laž u ovom trenutku. Apsolutna sramota za Corriere izaći s ovakvom naslovnicom za ogled Intera i Rome", napisao je Bonetti.

Podsjećamo, ranije ove sezone talijanski nogomet potresli su veliki rasistički skandali. Lukaku je bio vrijeđan na gostovanju kod Cagliarija, a Mario Balotelli prijetio je odlaskom s terena na gostovanju kod Hellas Verone nakon uvreda s tribina.

Linker
25. travanj 2024 15:06