Getty Images
NASTAVAK SKANDALA

'SRAMITE SE, SRAMITE SE, SRAMITE SE!' BALOTELLI NAPAO I HRVATSKOG TRENERA: 'Ovo je teška sramota! Napravili ste to u društvu vaše djece, roditelja..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2019. 10:32

Novi rasistički skandal potresa nogometnu Italiju nakon utakmice Verone i Brescie ove nedjelje.

Napadač Brescie Mario Balotelli u 54. minuti je uzeo loptu u ruke i zaustavio igru zbog rasističkih povika s tribina, a njegovi suigrači jedva su ga nagovorili da ne ode u svlačionicu.

Dan kasnije Balotelli je cijeli slučaj prokomentirao na Instagramu, a uputio je poruku i hrvatskom treneru Verone Ivanu Juriću, koji je nakon utakmice zanijekao da je na utakmici bilo rasističkog ponašanja.

Soccer Football - Serie A - Napoli v Brescia - Stadio San Paolo, Naples, Italy - September 29, 2019  Brescia's Mario Balotelli before the match    REUTERS/Ciro De Luca - RC18C5DB8310
REUTERS/Ciro De Luca

"Ljudima koji su me vrijeđali oponašajući majmuna poručujem - sramite se, sramite se, sramite se! Napravili ste to u društvu vaše djece, supruga, roditelja, prijatelja... teška sramota! Hvala svim mojim suigračima koji su se već na terenu solidarizirali sa mnom, i svima vama navijačima koj ste mi poslali podruke podrške. Hvala vam, pokazali ste da ste pravi ljudi, za razliku od onih koji tvrde da se to uopće nije dogodilo". Ne rasizmu", poručio je Balotelli, koji je na kraju odigrao cijelu utakmicu, a u 85. minuti smanjio na konačnih 2:1.

Screenshot

Hrvatski trener Ivan Jurić nakon pobjede je izjavio kako je cijela priča izmišljena te da rasističkih povika uopće nije bilo.

"Uopće me nije strah reći javno da danas nije bilo ničega od navedenoga. Bilo je puno zvižduka i provokacija prema jednom sjajno igraču, ali ništa više od toga. I ja sam godinama slušao i trpio brojne uvrede, znam kako je to, ali danas toga nije bilo. Zašto je Balotelli tako reagirao? To morate pitati njega. Kada se dogodi rasizam, ja nemam problem to priznati, čak i kad dolazi od strane naših navijača. Ali danas to nisam čuo. Ne želimo stvarati slučaj tamo gdje ga nema. Bila bi to laž", rekao je Jurić, i izazvao oštru reakciju Balotellija, ali i Brescije.

Klub je, naime, izdao službeno priopćenje u kojem osuđuje potez vodstva i trenera Verone zbog 'pokušaja nijekanja da se incident uopće dogodio'.

"Danas se to dogodilo našem igraču, ali sutra bi se moglo dogoditi bilo kome drugom, iz bilo kojeg kluba i osuda uvijek mora biti odlučna i snažna. Nogomet je igra za sve i svi zaslužuju jednaki respekt".

Linker
24. travanj 2024 03:42