Gasperini
 REUTERS/Antonio Bronic
DOBRO ĆE ZAPAMTITI MAKSIMIR

TALIJANI JOŠ UVIJEK NE MOGU DOĆI SEBI NAKON PAKLA KOJEG SU IM PRIUŠTILI MODRI 'Posljednjih dana morao sam biti trener i psihijatar!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2019. 17:23

Nakon epskog potopa na Maksimiru u svojem premijernom nastupu u Ligi prvaka, momčad Atalante će u 4. kolu Serie A ugostiti Fiorentinu koju predvodi bivši nogometaš Bayerna i jedan od najboljih veznjaka svijeta Franck Ribéry.

Nove su to glavobolje za trenera Gian Piera Gasperinija koji se još jednom osvrnuo na potpuni debakl kojeg mu je priuštila Bjeličina vojska.

- Mi smo prvi priznali da je to bilo pravo premlaćivanje. Posljednjih nekoliko dana morao sam biti trener i psihijatar. Bio je to katastrofalan debi, ali možemo kriviti samo sebe. Moramo se sada koncentrirati na iduću utakmicu, a na Ligu prvaka kada za to ponovno dođe vrijeme.

Atalantu u idućih sedam dana očekuju tri utakmice u domaćem prvenstvu, a Gasperini je otkrio kako još uvijek ne može računati na svoju udarnu iglu, Kolumbijca Luisa Muriela.

- On još uvijek nije potpuno spreman, dok Arana i Kjaer postepeno ulaze u ritam. Vraća nam se i Timothy Castagne koji je van stroja bio šest tjedana, rekao je Gasperini, pa se još jednom osvrnuo na Modre:

- Dinamo nije imao dodatnu brzinu, ali je imao dvije više u odnosu na nas. I mi smo kreirali nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili. Nije ovo prvi put da smo izgubili utakmicu, ali zbog načina na koji smo ju izgubili je više odjeknula. Nismo se kvalificirali za Ligu prvaka da bi sada okrenuli leđa pristupu koji nas je tamo i doveo. Nećemo odustati od načina na koji igramo jer nije u tome bio problem.

Firentina još uvijek nema pobjedu ove sezone u Seriji A, ali je u prošlom kolu uspjela izboriti remi s aktualnim prvakom Juvnetusom.

- Oni su podosta promijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu, doveli su nekoliko novih igrača, a iznad svih stigao je Franck Ribery. Morao biti oprezni.

Linker
16. travanj 2024 11:18