VERONA, ITALY - SEPTEMBER 15: Zvonimir Boban of AC Milan looks on during the Serie A match between Hellas Verona and AC Milan at Stadio Marcantonio Bentegodi on September 15, 2019 in Verona, Italy. (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

KRIZA U KLUBU

'TEŠKO JE, PA I JA SE PITAM ŠTO RADIM OVDJE!' Boban je u jednoj rečenici sažeo svu kaotičnost stanja u Milanu 'Kako mu objasniti da to mora učiniti?'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.10.2019. u 21:42

 • Probao je Zvonimir Boban, sad kad je nad klupskim nogometom zavladao privremeni mir, objasniti neke stvari. Teško ih je doduše dokučiti i pravom navijaču Milana, a još više problema sa shvaćanjem klupske problematike mogu imati oni ostali. Oni kojima jedan od najtrofejnijih europskih klubova ne predstavlja puno.

  Situacija na crveno-crnoj strani San Sira već dugo, jako dugo, nije kakvom bi je milanisti htjeli vidjeti. Treneri se mijenjaju kao na tekućoj vrpci, a nitko u svom mandatu nema "ono nešto" za što bi se mogao uloviti. Bilo da se radi o dugoročnijim (Allegri) ili kraćim rješenjima kojih je bilo mnogo više. Situacija uvijek bude, već po pravilu, loša. Loše ozračje, svojedobno i kriza upravljanja na višim instancama, sve to drma veliki kolektiv.

  Boban je sada dao razloge zašto je smijenjen Marco Giampaolo. Iako ga malošto može amnestirati od četiri poraza na samom početku Serie A, negdašnji veznjak kluba, a danas njegov prvi operativac dao je svoje viđenje problema.

  - To je bila jednoglasna odluka svih nas koji odlučujemo o sportskoj politici. Ipak, i mi preuzimamo naš dio odgovornosti za aktualno stanje - rekao je Boban.

  VERONA, ITALY - SEPTEMBER 15:Zvonimir Boban and Paolo Maldini of AC Milan during the Serie A match between Hellas Verona and AC Milan at Stadio Marcantonio Bentegodi on September 15, 2019 in Verona, Italy. (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
  Alessandro Sabattini/Getty Images
   

  Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije izjavu je dao na festivalu sporta u Trentu, na priredbi koju je organizirao talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport.

  - Pa i ja se pitam zašto sam u Milanu! Šalim se, naravno. Raduje me što sam ovdje, što se mogu boriti za klub kojeg istinski volim. Istina je, stvari trenutno jesu teške za nas, nije mi lako bilo Marcu reći da mora otići. On je vrlo dobra osoba - nastavio je Boban.

  I on želi da se klub vrati na negdašnje razine.

  - Napravili smo trenersku promjenu samo zbog aktualnog stanja u klubu. Vidjeli smo da ne možemo dalje ovako pa smo nešto morali zarotirati. Volim ovaj klub i želim ga učiniti onakvim kakav je bio u moje doba. Svi radimo na tome - rekao je Boban.

  Iz drugih medija