Mandžukić
 REUTERS/Alberto Lingria / REUTERS
SAMO RIJEČI HVALE

TO NIJE ČOVJEK TO JE 'STIJENA'! HRVATSKI RATNIK JOŠ JEDNOM ODUŠEVIO TALIJANE Njegova reakcija pokazuje kako nepogrešivo ruši sve i svakoga pred sobom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2018. 13:27

Juventus i dalje nezaustavljivo juri kroz Serie A. Momčad Massimiliana Allegrija ostvarila je 11. pobjedu u 12. prvenstvenom kolu, nakon što je bez previše muke slavila na San Siru i pobjedom protiv Milana (2:0) isprala gorak okus nakon poraza doma u Ligi prvaka protiv Manchester Uniteda.

Jedan od junaka bio je i naš Mario Mandžukić, koji se u 8. minuti našao na pravom mjestu, imao sjajni tajming u skoku nakon ubačaja Alexa Sandra i “pojeo” Rodrigueza i svojim petim ovosezonskim pogotkom matirao Donnarummu. Mandužukić je tako nakon samo devet nastupa izjednačio golgeterski učinak iz cijele prošle sezone u kojoj je postigao pet pogodaka, ali se i vratio na pravi način nakon što je posljednje tri utakmice propustio zbog ozljede.

Sada je protiv Milana to ponovno bio onaj stari Super Mario, koji je silan posao napravio u fazi obrane, a pritom u više situacija bio i opasan po vratara Rossonera. Dan kasnije talijanski mediji bili su puni hvale za bivšeg napadača Vatrenih koji je još jednom oduševio čitavu Čizmu. Gazzetta dello Sport tako preko naslovnice kaže: 'Mandžo i CR7 dominiraju.', te u nastavku donosi: 'Hrvat otključao Milan, Ronaldo potvrdio pobjedu'. Pogodak kojeg je postigao Mandžo Gazzetta opisuje:

- Hrvat se bacio na glavu i tako došao iznad Rodrigueza, koji za razliku od njega, nije rođen da bi letio.' Mandžo je zaradio sedmicu za svoj učinak i još jednom pokazao za što je sve sposoban.

- Čvrst kao stijena. Reakcija na centaršut Alexa Sandra pokazuje kako nepogrešivo ruši sve i svakoga pred sobom. A kasnije, kada se naizgled primirio, ako ga i niste vidjeli, morali ste ga osjetiti. Njegov presing i kretanje posebno je osjetila Milanova obrana - kažu Talijani.

Linker
19. travanj 2024 21:35