REUTERS/Alberto Lingria
TRESE MU SE KLUPA

TRENER INTERA NAKON DEBAKLA OTKRIO ŠTO MISLI O ZVIŽDUCIMA I PRIČAMA O OTKAZU 'Igrači su i dalje uz mene, oni mi pružaju podršku i u to sam uvjeren'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2019. 09:09

Igrači milanskog Intera pretrpjeli su neočekivan poraz od Bologne, momčadi koja se bori za ostanak u Serie A. Odlučujući i jedini pogodak na utakmici postigao je paragvajski napadač Federico Santander u 33. minuti.

Trener Intera Luciano Spalletti već je danima na ratnoj nozi s navijačima koji su ga na stadionu dočekali zvižducima, a novi mu je poraz dodatno uzdrmao mjesto na klupi Nerazzurra. Nakon debakla na San Siru Spalletti je za talijanske novinare izjavio:

"Mnogo puta situacija ne ispadne onako kako očekuješ. Igrači su i dalje uz mene, oni mi pružaju podršku i u to sam uvjeren. Nažalost, kada je bilo najpotrebnije, kada smo se suočili s poteškoćama, na terenu nisu uspjeli pokazati ono što se od njih očekuje. Ali, ponovit ću, ne osjećam se kao da sam pod povećalom. Kada se razina tenzija podigne, razina nesigurnosti također raste, a u nedostatku karaktera i karizme ne može se reagirati na pravi način u zahtjevnim situacijama."

Spalletti je prokomentirao i zvižduke koji su odzvanjali tribinama San Sira:

"Već sam i prije bio suočen sa zvižducima nezadovoljnih navijača. Pratili su me tijekom cijele karijere i ne mogu reći da previše utječu na moj rad. Ja nastavljam raditi zajedno s momčadi najbolje što znam, a navijači prepoznaju kada igra nije na očekivanoj razini. Oni su ti koji plaćaju karte za utakmice i oni zaslužuju nešto sasvim suprotno od onoga što smo im danas pokazali. Pogotovo ako se momčad zove Inter."

Na pitanje što je rekao igračima u svlačionici odgovara:

"Otvoreno sam progovorio o onome što mi smeta, bez ustručavanja. A naknadno ćemo detaljno analizirati sve što u igri nije bilo na zadovoljavajućoj razini. Znam da se provlači priča o mojoj smjeni i to zasigurno odgovara onome tko te glasine širi. Ako je to tema ove presice, onda me to ni najmanje ne zanima. Igrači su uz mene, iako u ovome trenutku ne pokazuju dozu agresivnosti u igri koju od njih tražim. Druge momčadi daju svoj maksimum i daju više od nas, a to je trenutno stanje stvari koje moramo promijeniti.", zaključio je talijanski strateg.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 13:21