Tullio M. Puglia/Getty Images
MANDŽO PONOVNO KAPETAN

TRENER JUVENTUSA DIREKTNO ODGOVORIO NA PITANJE SVIH PITANJA: 'Naravno da oni mogu igrati zajedno! Ali njima puno pomaže Mario Mandžukić...'

ITALIJA Aktualni prvak lako je apsolvirao jučerašnje gostovanje kod Sassuola (3:0), a trener Max Allegri morao je odgovoriti na veliko pitanje - mogu li Ronaldo i Dybala igrati zajedno?
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 11. veljača 2019. 10:24

Nakon kiksa protiv Parme bilo je teško očekivati da Juventus i kod Sassuola može prosuti bodove. To se nije dogodilo, Bianconeri su pobijedili sa 3:0 i tako Napoliju pobjegli na velikih 11 bodova prednosti.

Juve i kad ne igra dobro trijumfira, a to je odlika velikih momčadi. No, vjerojatno će se De Zerbi pitati kakav bi bio epilog utakmice da je kojim slučajem ona bomba Manuela Locatellija na početku susreta ušla u mrežu.

Mučio se Juve, teško je dolazio do prilika i onda ga je Consigli odlučio darovati, loše je izbio loptu koja je došla do Ronalda, a Portugalac je dobro tukao, Consigli je to uspio obraniti, ali je odbijenu loptu u mrežu pospremio Sami Khedira. Početkom nastavka dobru je priliku imao i Mario Mandžukić, ali je njegov udarac glavom prošao nekoliko centimetara iznad vratnice.

Sve dvojbe razriješio je Cristiano Ronaldo u 70. minuti, nastavio je tako CR7 strašnu golgetersku formu, a konačan je rezultat postavio Emre Can u 86. minuti. Mandžukić je odradio svih 90 minuta, a još je jednom kao kapetan predvodio vodeću momčad Serie A.

Vrijedi spomenuti kako je Paulo Dybala opet krenuo s klupe, ušao je tek u 83. minuti, a kako talijanski mediji tvrde, Juve mu je dao dvije opcije. Naime, uprava mu je kazala da ako promijeni ponašanje mogu od njega napraviti novog Del Piera, a druga je opcija odlazak u Real Madrid, što će izabrati Argentinac tek treba vidjeti...

I trener Juventusa Max Allegri morao je nakon utakmice odgovoriti zašto Dyabala nije igrao od početka te objasniti staru dilemu 'ima li u prvih 11 mjeta za Dybalu i Ronalda'.

"Sassuolo ima jaku sredinu terena i vole imati loptu u svome posjedu. Mi smo napravili nekoliko grešaka i Szczesny je morao biti na visokoj razini da bismo ostali u igri u pojedinim trenucima. Dyabala? On i Ronaldo sigurno mogu igrati zajedno, i igrat će u budućnosti. Sassuolo je dobra momčad pa sam danas tražio uravnoteženu formaciju. Ali Ronaldo je igrao s Baleom i Benzemom u Realu, i to je isto situacija u kojoj morate pronaći balans i posložiti igrače na pravi način. Naprimjer, Mandžukić puno pomaže igračima kao što su Ronaldo i Dybala, dok primjerice, Matuidi puno pomaže igračima Pjanićevog tipa. Ako momčad želi biti uspješna, mora biti dobro uravnotežena na više razina, i to je ono što mi tražimo", objasnio je Allegri.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 09:47