MIGUEL MEDINA AFP
LJUTNJA U PRVOM PLANU

TRENER MILANA POLUDIO ZBOG HRVATA: 'ZNALI SMO DA SE TO NE SMIJE NAPRAVITI' Potop Rossonera komentirao i Ibra: 'Teško je objasniti što se dogodilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2020. 09:35

Reakcije na derbi-susret 23. kola talijanske Serie A vrlo su podijeljene, baš kao što je to i rezultat. Ne događa se često da jedna momčad u takvoj utakmici prospe vodstvo od 0:2, kao što je to napravio Milan na San Siru golovima Rebića i Ibrahimovića. U drugom poluvremenu, počevši od pogotka Marcela Brozovića u 51. minuti stvari su počele ići na stranu Intera koji je pobjedom 4:2 preuzeo vrh ljestvice talijanskog prvenstva s 54 boda, koliko ima i drugoplasirani Juventus.

Nije mogao suspregnuti ljutnju nakon utakmice trener Milana, Stefano Pioli. Ljut je, kako veli, zbog zanemarivanja obrambenih zadataka njegovih momaka u nastavku.

- U prvom poluvremenu držali smo se svih dogovora te smo po meni trebali voditi i s većom prednošću. Ali, ta dva brza primljena pogotka kasnije su nas koštala svega. Imali smo i onu Ibrahimovićevu priliku za izjednačenje na 3:3, ali nismo bili pravi u završnici kroz drugo poluvrijeme. Dvaput smo pogodili okvir gola, Inter je iskusnija momčad za ovakve utakmice. Ljut sam na svoje momke jer nas je suparnik kaznio za svaki propust u obrani - rekao je Pioli.

Posebice je istaknuo Pioli učinak našeg reprezentativca Brozovića u redovima protivničke momčadi.

- Ne smijemo Brozovića ostaviti nečuvanog na rubu kaznenog prostora, ne smijemo dati Alexisu Sanchezu da izbjegava zamke zaleđa. Moram biti ljut jer znam da su moji igrači sposobni za velike stvari, ali samo ako ne rade onakve pogreške - rekao je Pioli.

AC Milan's forward Zlatan Ibrahimovic from Sweden reacts at the end of during the Italian Serie A football match Inter Milan vs AC Milan on February 9, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
MARCO BERTORELLO AFP

Izjavu nakon utakmice dao je i Zlatan Ibrahimović. Jednom strijelac, drugi put asistent. Ipak, nedovoljno za bilo kakav uspjeh u gradskom derbiju.

- Teško je objasniti što se dogodilo. Na poluvremenu smo si rekli da će prvih 15 minuta nastavka biti ključno, a tako je na kraju i bilo. Stali smo igrati, napadati i pritiskati, a golovi suparnika su nas razbijali. Mislim da se ovdje radi i o iskustvu, jer morali smo bolje igrati nakon ostvarivanja vodstva u prvom dijelu - kaže švedski napadač.

Linker
19. travanj 2024 00:43