Ant Rebić i Hakan Calhanoglu
 MARCO BERTORELLO AFP
NA ČIZMI ODUŠEVLJENI

USPON SE NASTAVLJA: IBRAHIMOVIĆEV EFEKT PRIJE, REBIĆEV UČINAK SADA Hrvat je taj koji gura velikana prema naprijed!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2020. 09:30

Milan je u ponedjeljak upisao pobjedu na svojem San Siru protiv Torina (1:0), a jedini strijelac na utakmici bio je hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić. Vatreni je već neko vrijeme među najbolji nogometašima Rossonera, a ovo mu je bio peti pogodak u isto toliko utakmica.

Dan nakon pobjedničkog pogotka talijanski mediji ponovno su se raspisali o hrvatskom napadaču i tvrde kako će Rebić teško dostići zvjezdani satus Zvonimira Bobana u Milanu, ali je trenutačno čovjek koji gura klub prema naprijed. Europski nogometni velikan izgleda preporođeno u odnosu na početak sezone, a velike zasluge pripadaju upravo Anti Rebiću i njegovim, kako Talijani kažu 'ogromnim plućima'.

Nevjerojatna je količina njegovih pretrčanih kilometara za vrijeme susreta. Iako je napadač, često se nađe i u ulozi veznaka, pa čak i stopera. Takva razina požrtvovnosti Talijane je podsjetila na još jednog Hrvata koji je ostavio dubok trag u Italiji, a riječ je o Mariju Mandžukiću.

Gazzetta dello Sport kaže kako je možda za ovakvu igračku eksploziju kod Hrvata zaslužna i prisutnost Zlatana Ibrahimovića, jer Pioli je u jednom trenutku rekao kako sada izgleda puno koncentriraniji i motiviraniji.

Talijani su izvadli još jedan zanimljivi podataK, a on kaže - Rebić je u 2020. godini postigao 50 posto pogodaka u prvenstvu, pet od deset, a dodao je i jedan u Kupu.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 17:  Ante Rebic of AC Milan celebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between AC Milan and Torino FC at Stadio Giuseppe Meazza on February 17, 2020 in Milan, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani/Getty Images

Rebić oduševljava svojim predstavama u dresu Milana, a kao nagrada stigle su i ovacije prepunog San Sira u susretu protiv Torina. Hrvatski napadač u potpunosti je zasjenio Rafaela Leaa koji je donedavno bio prva opcija u vrhu napada Milana.

Nije tajna da se Rebić promijenio, a igra Milana više ne zapinje. Kako kažu Talijani, Ibrahimovićev efekt prije, Rebićev učinak sada. Uspon se nastavlja.

Linker
25. travanj 2024 11:52