Valerio Pennicino/Getty Images
ZVIJEZDE SVOJIH KLUBOVA

VATRENI IMAJU VAŽNE ULOGE U NAJBOLJIM TALIJANSKIM KLUBOVIMA Ali, famozna petorka iz Juventusa, Intera i Fiorentine je iznad svih, a evo i zašto

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. siječanj 2017. 09:50

Odgovor na pitanje tko se od Hrvata najviše istaknuo u posljednje dvije sezone Serie A nije teško pronaći. Dovoljno je pogledati učinak i imena klubova koja stoje kraj njihovih prezimena.

Dakle, Mario Mandžukić, Nikola Kalinić i Ivan Perišić, uz Marcela Brozovića koji je počeo igrati važnu rolu i učinak Milana Badelja, koji se ne može promatrati kroz prizmu broja golova i asistencija, definitivno su glavni hrvatski akteri na Čizmi gledajući posljednje dvije sezone.

Odakle uopće krenuti... U Juventusovom napadu se mijenjaju figure, Llorente, Zaza, Morata ili Higuain, ali jedina konstanta u ove dvije sezone je Mario Mandžukić. Ponekad nedovoljno valoriziran, ali itekako koristan za Allegrijevu momčad, u kojoj je teško pronaći igrača koji u svim fazama igre daje doprinos kakav daje Mandžukić. Ako ne kroz golove, kojih je postigao 14 u 43 nastupa prošle i ove sezone, onda kroz veliku požrtvovnost zahvaljujući kojoj je osvojio simpatije navijača Juventusa.

Reuters / Giorgio Perottino Livepic EDITORIAL USE ONLY.
REUTERS

Problemi s trenerom

Slična je priča i s Kalinićem. Na njegovom je kontu već 20 golova u Serie A, pokazao se kompletnim napadačem čije su usluge itekako cijenjene, o čemu najbolje govori interes koji se ljetos pojavio Napolija i Intera, odnosno astronomska ponuda iz Kine.

FLORENCE, ITALY - DECEMBER 22: Nikola Kalinic of ACF Fiorentina reacts during the Serie A match between ACF Fiorentina and SSC Napoli at Stadio Artemio Franchi on December 22, 2016 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Gabriele Maltinti/Getty Images

Ulogu Milana Badelja u Fiorentini talijanski mediji prošle sezone su oslikali jednim zanimljivim statističkim podatkom. Prema njihovim računicama, Fiorentina je u prošloj sezoni najveći postotak bodova osvojila kada je igrao upravo Badelj. Ni njegove igre nisu prošle nezapaženo, pa se i u njegovom slučaju već duže vrijeme piše o interesu klubova koji kvalitetom i reputacijom nadilaze Viole.

FLORENCE, ITALY - NOVEMBER 24: Milan Badelj of ACF Fiorentina in action during the UEFA Europa League match between ACF Fiorentina and PAOK FC at Stadio Artemio Franchi on November 24, 2016 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Gabriele Maltinti/Getty Images

Ivan Perišić i Marcelo Brozović prošle i ove sezone prometnuli su se u neke od rijetkih svijetlih točaka Intera. Iako su i oni imali podosta problema, posebno Brozović s Frankom de Boerom, danas su ključni ljudi Piolijeva Intera, koji se pokušava vratiti u vrh Serie A.

REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS

Linker
18. travanj 2024 19:37