REUTERS
ODJECI VELIKOG DERBIJA

VIDEO: CRVENI KARTON PODIGAO PRAŠINU NAKON VELIKOG DERBIJA, SLAVNI TRENER GRMI: 'Ronalda nije ni taknuo! Iznenadilo me koliko smo bolji od Juventusa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2019. 09:45

Juventus već može početi slaviti naslov prvaka Italije jer je sinoć u derbiju 26. kola kao gost svladao drugoplasirani Napoli 2:1 i na tablici mu bježi nedostižnih 16 bodova. U 25. minuti zbog prekršaja nad Ronaldom na rubu šesnaesterca, pocrvenio je vratar domaćih Meret, a Pjanić je sjajno pogodio iz slobodnog udarca sa 18 metara za 0:1, da bi 11 minuta Can povisio prednost gostiju.

U 47. minuti Pjanić je zbog igranja rukom dobio drugi žuti karton, ali Napoli uspijeva samo jednom poentirati preko Callejona, dok je u 83. minuti Insigne za domaće promašio jedanaesterac pogodivši stativu. Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 74. minute.

Trener Napolija Carlo Ancelotti najviše je nakon susreta pričao o crvenom kartonu.

"Isključenje Mereta je u najmanju ruku kontroverzno. Uopće nije dirao Ronalda, zapravo je kažnjen za pokušaj prekršaja. S obzirom da u Italiji imamo VAR, pitam se zašto tu situaciju nismo pogledali u cijelosti? To nikako nije bio jasan crveni karton, s obzirom da Ronaldo u toj akcijii ionako nije mogao do lopte, a Meret ga nije ni taknuo. A nakon te situacije sve se mijenja, cijela utakmica. Naše jedine dvije pogreške u cijeloj utakmici su krivo postavljanje u živom zidu kod slobodnog udarca Pjanića i loše čuvanje Emre Cana kod izvođenja kornera", rekao je talijanski stručnjak i dodao zanimljivu opasku koju danas prenose svi talijanski mediji.

"Bio sam iskreno iznenađen koliko smo bili superiorni i bolji od Juventusa kad su obje momčadi ostale sa 10 igrača. I to pokazuje koliko kvalitete ima ova momčad Napolija. Stoga zaista moramo biti puno samouvjereniji i svjesniji svojih velikih mogućnosti", objasnio je Ancelotti.

"Što se tiče crvenog kartona, pravila su jasna. Meret je bio posljednji igrač Napolija utoj akciji i to je isključenje", kratko je prokomentirao spornu situaciju trener Juvea Max Allegri i dodao:

"Dok god matematički ne osiguramo naslov prvaka, moramo nastaviti pobjeđivati. Mislim da nam treba još otprilike pet pobjeda da osiguramo Scudetto. Sada moramo pobijediti Udinese, i to nam je jako važna utakmica prije okršaja s madridskim Atleticom u Ligi prvaka", zaključio je Allegri.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 15:38