REUTERS
U ZADNJIM SEKUNDAMA

VIDEO: ČUDESNA OBRANA KOJA JE VJEROJATNO RIJEŠILA PITANJE PRVAKA ITALIJE Suigrač Kalinića ispisao povijest! Ni mnogi velikani nisu imali ovakve brojke

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2018. 19:42

Napoli je na gostovanju kod Milana odigrao 0:0 te propustio napraviti dodatni pritisak na Juventus u borbi za naslov prvaka.

No, sve je za goste na San Siru moglo biti drugačije kada je lopta u 92. minuti došla do Arkadiusza Milika koji se našao oči u oči s golmanom Milana šest metara od gola.

Gianluigi Donnarumma fantastično je obranio taj udarac i tako fenomenalno proslavio svoju 100. utakmicu u Serie A. S 19 godina, jednim mjesecom i 21 danom postao je najmlađi igrač u povijesti Serie A koji je stigao do prvih 100 utakmica.

S vrha je svrgnuo legendu Milana Giannija Riveru, koji je rekord držao od 1963. kada je imao 19 godina, pet mjeseci i devet dana.

Donnarumma je za Milan debitirao 25. listopada 2015. kada ga je tadašnji trener Siniša Mihajlović stavio u igru nakon što se sukobio s 'jedinicom' Diegom Lopezom. Vrijedi istaknuti i činjenicu kako su brojni veliki golmani u njegovim godinama imali puno manje nastupa od njega.

Napoli bi praktički zbog sjajne obrane Donnarumme mogao ostati bez prave šanse za osvajanje naslova jer je trenutno 'stara dama' u prednosti tri boda, ali s utakmicom manje jer od 18 sati dočekuje Sampdoriju.

Do kraja natjecanja ostalo je još šest kola, a sljedećeg vikenda Juventus i Napoli igraju međusobno u Torinu. Juve do kraja sezone mora još igrati protiv Intera, Milana i Rome.

Spomenimo i kako je za Milan danas igrao Nikola Kalinić do 70. minute, a u redovima Napolija Marko Rog ušao je u 87. minuti, dok je Hrvoje Milić ostao na klupi.

Linker
19. travanj 2024 07:53