Alessandro Sabattini/Getty Images
RASPLET U SERIE A

VIDEO: DRAMA KAKVA SE DUGO NE PAMTI, PAŠALIĆ DONIO ATALANTI LIGU PRVAKA BROZOVIĆU PONIŠTEN GOL S CENTRA Interovi navijači strepili do zadnje sekunde

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 27. svibanj 2019. 00:34

Dramatično je bilo na Apeninima u posljednjem kolu Serie S, uzbuđenja zbilja nije nedostajalo. Otvorena je bila borba za Ligu prvaka, ali i za ostanak.

Situacija se često mijenjala, a kad je Atalanta u 65. minuti povela protiv Sassuola sa 3:1 bilo je jasno da će se bitka za četvrtog u Seriji A voditi između milanskih klubova. A da tih 3:1 postavio je Mario Pašalić koji je iskoristio jednu gužvu u kaznenom prostoru i pospremio loptu u mrežu.

Inače, susret se igrao na Mapeiju zbog rekonstrukcije Atalantinog stadiona. I nije dobro krenula utakmica za momčad iz Bergama. U 19. minuti se našla u rezultatskom deficitu kad je Berardi poentirao na asistenciju Duncana. Međutim, u 35. minuti Atalanta je poravnala preko sjajnog Duvana Zapate. I onda je u petoj minuti nadoknade prvog dijela već spomenuti Berardi zaradio crveni karton. Tada je bilo jasno da će Sassuolo teško izdržati, a kad je u 53. minuti Gomez zabio za 2:1 bilo je gotovo sigurno da će Atalanta ući u Ligu prvaka. Da, zasluženo je Gasparinijeva momčad u najprestižnijem klupskom natjecanju. Igra fenomenalno cijelu sezonu i bila bi nepravda da na koncu nisu izborili LP:.

A Ligu prvaka vidjet će i Inter, koji je uz dosta sreće svladao Empoli i tako ga izbacio iz elitnog razreda talijanskog nogometa jer je Genoa odigrala neriješeno u Firenzi što je bilo dovoljno za ostanak.

No, nije bajno krenulo za Inter, naime Milan je na poluvremenu vodio protiv SPAL-a, a Nerazzuri nikako nisu mogli naći pukotinu u Empolijevoj obrani.

Ipak, uspjeli su u tome u 51. minuti kad je Keita poentirao nakon asistencije Politana. Deset minuta kasnije mogao je Inter sve riješiti, ali je Icardi promašio penal. Kazna je stigla u 76. minuti kad je Traore dao nadu u ostanak. No, kratkog je to bilo vijeka jer je Nainggolan u 81. minuti pospremio otpadak u mrežu.

No, ne bi bilo nezasluženo da je Empoli uzeo toliko potrebni bod, pritisnuo je, stvaro je prilike i to veoma dobre. Međutim, jednom se ispriječila prečka, a dva puta čudesni Handanovič koji je bio na visokoj razini baš kao i cijelu sezonu. Spasio je Inter od debakla, a stvarno je dojam da je Empoli zaslužio taj ostanak u ligi.

Naposljetku je Marcelo Brozović u devedestoj iskoristio izlet gostujućeg vratara u Interov kazneni prostor, s centra je Broz pogodio prazna vrata za veliko slavlje na Meazzi. Ipak, nakon upotrebe VAR-a taj je pogodak poništen zbog ranijeg prekršaja, ali to nije umanjilo veselje domaćih navijača. Perišić je igrao do 74. minute, dok je Pajač kod gostiju odradio svih 90 minuta.

Sukladno tome Milanova pobjeda protiv SPAL-a (3:2) i nije imala preveliki značaj. Kessie je dva puta zabio, a jednom Calhanoglu, ali to nije bilo dovoljno. Rossoneri su opet ostali bez Lige prvaka i to je veliki udarac na njihove ambicije za sljedeću sezonu. Vidjet ćemo kakve će Gazidis poteze povući, ali jedno je sigurno, Gattussu je ovo bila posljednja utakmica na klupi Milana, barem u ovom mandatu.

Tudor je sezonu završio gostujućom pobjedom nad Cagliarijem(2:1) Srna je igrao do 76. minute, dok je Bradarić izašao šest minuta kasnije.

U ranijem terminu Juventuse je poražen od Sampdorije u Genoi. Oprostio se Max Allegri od Bianconera, talijanski je strateg na klupu Juventusa stigao 2014. godine, a uzeo je čak pet naslova prvaka i četiri Kupa, ali je i dva puta gubio finale Lige prvaka.

Mandžukić, dakako, zbog operacije nosa nije bio u kadru.

Vrijedi još spomenuti da je Badelj odradio svih 90 minuta u porazu od Torina.

SERIE A, 38. KOLO, REZULTATI:

Torino - Lazio 3-1 (Falque 51, Lukić 53, De Silvestri 80 / Immobile 66)

Sampdoria - Juventus 2-0 (Defrel 84, Caprari 90+2)

Inter - Empoli 2-1 (Balde 51, Nainggolan 81 / Traore 76)

Fiorentina - Genoa 0-0

SPAL - Milan 2-3 (Vicari 28, Fares 53 / Calhanoglu 18, Kessie 22, 66-11m)

Roma - Parma 2-1 (Pellegrini 35, Perotti 89 / Gervinho 86)

Atalanta - Sassuolo 3-1 (Zapata 35, Gomez 53, PAŠALIĆ 65 / Berardi 19)

Cagliari - Udinese 1-2 (Pavoletti 18 / Hallfredsson 59, S. De Maio 69)

U subotu:

Frosinone - Chievo 0-0

Bologna - Napoli 3-2 (Santander 43, 88, Džemaili 45 / Ghoulam 57, Mertens 77)

Linker
20. travanj 2024 04:57