Marco Luzzani/Getty Images
IGOR TUDOR SAD MOŽE LAKŠE DISATI

VIDEO: DŽEKO I DRUŠTVO KIKSALI PA PRAKTIČKI OSTALI BEZ LIGE PRVAKA Vatreni veznjak asistirao, a zatim skrivio najstrožu kaznu i ostao bez pobjede

Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2019. 01:04

Nogometaši Rome praktički su izgubili sve izglede za igranjem u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su u susretu pretposljednjeg, 37. kola talijanskog prvenstva odigrali samo 0-0 na gostovanju kod Sassuola.

Roma je ovim bodom stigla na peto mjesto sa 63 boda, tri manje od trećeg Intera i dva manje od četvrte Atalante te bi i definitivno mogla ostati bez mogućnosti plasmana među četiri prvoplasirane momčadi ukoliko Atalanta u nedjelju svlada Juventus u Torinu, a Inter ne izgubi od Napolija u Napulju.

Sassuolo je čvrsto u sredini ljestvice, 10. sa 43 boda.

Ante Ćorić ostao je na klupi Rome.

Ranije u subotu su Genoa i Cagliari igrali 1-1 (0-1), a hrvatski veznjak Filip Bradarić bio je asistent za pogodak gostiju, ali je i skrivio kazneni udarac iz kojega su domaći poravnali. Bradarić je u 40. minuti poslao dugu loptu na Pavolettija (40) koji se sjajno oslobodio čuvara i pogodio suprotni kut domaćeg gola. No, u 89. minuti Bradarić je gornjim dijelom ruke vratio loptu vrataru, a sudac je nakon pregleda snimke ustvrdio kako je to učinio na nepropisan način i pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Criscito (89-11m). Cagliari, za kojega su Bradarić i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrali čitavu utakmicu, ovim je bodom definitivno potvrdio prvoligaški status i za sljedeću sezonu, sada je 12. sa 41 bodom, dok je Genoa ostala u nezavidnoj situaciji, sada je 17. sa 37 bodova, dva više uz utakmicu više od 18. Empolija koji se nalazi u zoni ispadanja i u nedjelju igra protiv Torina.

Udinese, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, napravio je veliki korak ka ostanku 3-2 (3-0) domaćom pobjedom protiv SPAL-a. Udinese je poveo sa 3-0 u prvom poluvremenu golovima Samira (5) i Okake (31, 35), a gosti iz Ferrare su u nastavku zaprijetili preokretom preko Petagne (53) i Valotija (59), no više od toga nisu uspjeli.

Udinese sada ima 40 bodova, pet više od 18. Empolija koji se nalazi u zoni ispadanja.

SPAL, kod kojega je Lorenco Šimić ostao na klupi, drži 11. mjesto sa 42 boda.

Linker
19. travanj 2024 11:54