REVOLUCIJA NA DJELU

VIDEO: EVO ŠTO ZNAČI FORMACIJA 2-7-2, VEĆ U PRVOJ UTAKMICI ISPISAO JE POVIJEST! Svi su mu se smijali, pogledajte što se na kraju dogodilo

AUTOR:
  • Iva Prpić,
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 27.10.2019. u 13:30

 • Debi na klupi talijanskog prvoligaša Genoe Thiago Motta dugo će pamtiti. Ne samo da su crveno-plavi upisali važna tri boda u domaćoj utakmici protiv Brescie (3:1), već će Motta ostati upamćen kao prvi trener talijanske prve lige za čiju su momčad sve pogotke postizali igrači koji su u utakmicu ušli s klupe.

  Gosti su poveli u 34. minuti, ali je rezultat u 66. minuti poravnao Agudelo 20 minuta nakon ulaska u igru.

  Genou je u vodstvo doveo Kouame u 75. minuti, koji je u igru ušao umjesto Gumusa u 65. minuti susreta. Konačnih 3:1 postavio je Pandev, kojeg je Motta također poslao u igru početkom drugog poluvremena.

    

  Inače, Thiago Motta je nakon preuzimanja Genoe najavio kako će odmah u praksu uvesti svoj revolucionarni izum - sustav 2-7-2.

  "Budućnost nogometa je u toj formaciji. Moja je ideja da momčad igra ofenzivno, s visokim presingom i velikom mobilnošću, podjednako s loptom i bez lopte. Želim da igrač koji ima loptu uvijek ima barem tri-četiri rješenja, u svakoj situaciji", rekao je Motta ovoga tjedna, pa jučer ipak dijelom odustao od svog nauma, odnosno donekle ga prilagodio.

  Screenshot: Soccerway

    

  U objašnjenju te ideje, vidljivo je da je zapravo riječ o nešto ofenzivnijoj formaciji 3-4-3, i upravo je tako jučer Motta postavio momčad, te uz savršene izmjene - apsolutno pogodio.

    

  Tagovi
  Iz drugih medija