Getty Images
SERIE A

VIDEO: FIORENTINA GOLČINOM SRUŠILA MILAN NA SAN SIRU Pjaci 'mrvice' u velikoj pobjedi, Lazio i Napoli do punog plijena

Piše: HinaObjavljeno: 22. prosinac 2018. 19:19

Nogometaši Fiorentine slavili sa 1-0 na gostovanju kod Milana u utakmici 17. kola talijanskog prvenstva.

Pobjednički pogodak za goste postigao je Chiesa u 73. minuti. Fiorentina se drugom uzastopnom pobjedom privremeno probila na sedmo mjesto sa 25 bodova, a Milan je ostao peti sa 27. Marko Pjaca je ušao u igru u 88. minuti kod pobjedničke momčadi, a Alen Halilović je ostao na klupi s pričuvama Milana.

Marko Rog bio je u početnoj postavi Napolija i igrao 66 minuta u domaćoj pobjedi svoje momčadi 1-0 protiv SPAL-a. Mario Pašalić nije igrao u porazu Atalante 3-1 na gostovanju kod Genoe. Udinese i Frosinone odigrali su 1-1, a Andrija Balić kod domaćih i Stipe Perica kod gostiju odgledali su utakmicu s klupe.

U prvoj utakmici 17. kola Lazio je kao domaćin svladao Cagliari sa 3-1 (2-0). Lazio je poveo 3-0 golovima Milinković-Savića (11), Acerbija (23) i Lulića (67), da bi poraz Cagliarija ublažio Joao Pedro (90+3-11m). Milan Badelj ostao je na klupi Lazija. Filip Bradarić igrao je čitavu utakmicu za Cagliari, Marko Pajač je odigrao drugo poluvrijeme za momčad sa Sardinije, dok Darijo Srna nije imao pravo nastupa zbog suspenzije.

Rezultati by SofaScore

Bundesliga: Treća uzastopna pobjeda Fortune

U 17. kolu njemačkog nogometnog prvenstva Bayer Leverkusen je u subotu na svom stadionu svladao Herthu sa 3-1, a hrvatski branič Tin Jedvaj je za Leverkusen odigrao cijeli susret. Dva pogotka za Bayer zabio je Havertz (23, 49), a jednog Volland (5).

Düsseldorfska Fortuna, koje je prije četiri dana iznenadila Borussiju Dortmund (2-1), je u gostima kod Hannovera slavila sa 1-0 pogotkom Olivera Finka u sudačkoj nadoknadi (90+2), upisavši treću uzastopnu pobjedu.

Hrvatski nogometaš Josip Elez, koji je veći dio jesenskog dijela sezone bio standardni prvotimac Hannovera, drugu utakmicu zaredom ostao je na pričuvnoj klupi.

Stuttgart je na domaćem terenu protiv Schalkea izgubio sa 1-3, a strijelci za goste bili su Skrzybski (10), Salif Sané (70) i Kutucu (78). Lijevi branič Stuttgarta Borna Sosa, koji se je oporavio od ozljede, ostao je na klupi za pričuve.

Leipzig je golovima Klostermanna (22) i Tima Wernera (44) vodio 2-0 nakon prvog poluvremena protiv Werdera, ali gosti iz Bremena su u nastavku došli do izjednačenja preko Maxa Krusea (67) i Josha Sargenta (77). No, Leipzig je ipak uspio doći do pobjede, a strijelac za 3-2 bio je Bruma (87).

Dan ranije u derbiju kola vodeća Borussia iz Dortmunda je na svom terenu svladala drugoplasiranu imenjakinju iz Moenchengladbacha sa 2-1 (1-1) i tako povećala prednost na vrhu ljestvice na devet bodova ispred prvih pratitelja.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 07:00