Moise Kean najčešće je u Juventusu ulazio s klupe umjesto Marija Mandžukića
 Getty Images
STRAŠAN MLADI NAPADAČ

VIDEO: I TO JE MOGUĆE - SUDAC NAKON GLEDANJA VARA ODLUČIO DA OVO NIJE PENAL! ŠEF JUVENTUSA NAJAVIO: 'On će uz Mandžukića biti naš drugi napadač!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2019. 10:48

Moise Kean odlučio je svoj prvi veliki derbi talijanskog nogometa, u 83. minuti postigao pobjedonosni pogodak (2:1) u srazu Juventusa i Milana i još jednom najavio da budućnost u napadu Stare dame propada njemu.

Utakmica dva velika rivala u Italiji bila je siromašna prilika 30-ak minuta, a onda su uzbuđenja počela nakon velikog previda suca Fabbrija. Calhanoglu je ubacio, Alex Sandro loptu zaustavio rukom, a glavni sudac čak ni nakon konzultacije s VAR-om nije pokazao na jedanaesterac...

Ipak, bio je to samo uvod u vodstvo Milana, koji je šokirao Bianconere nakon što je Bakayoko osvojio jednu loptu i uposlio Piateka, koji je rutinski poentirao za 0:1.

Mandžukićeve škarice

Sjajne škarice Marija Mandžukića (odigrao je kapetanskih 90 minuta), koje je u 45. minuti Reina izvukao ispod grede, bili su uvod u dominaciju Stare dame, koja je uslijedila u nastavku i rezultirala izjednačujućim pogotkom. Dybala je primio loptu u kaznenom prostoru Milana, Mussachio nasjeo na lažnjak, a Fabbri pokazao na jedanaesterac kojeg je Argentinac sam i realizirao.

Bio je to znak za još jaču ofenzivu Juventusa, u čijim je redovima Moise Kean ispisao još jednu lijepu stranicu na početku svoje igračke karijere, pa svojim petim pogotkom u Serie A ove sezone donio Staroj dami 27. pobjedu ove sezone i odlučio vjerojatno prvi od mnogih velikih derbija Serie A koje će u budućnosti rješavati.

Trener Juvea Max Allegri smatra da mu za potvrdu naslova nedostaje još samo jedna pobjeda.

"Bilo je iznimno važno pobijediti danas. Uvijek je izazov kada se igra protiv Milana i zato su to uvijek uzbudljive utakmice. Nedostaje nam samo još jedna pobjeda ili čak i bod u slučaju da Napoli uspije pobijediti u sljedećem susretu. Imao sam dobra rješenja za sve problematične koje su se događale tijekom okršaja s Milanom. U prvome dijelu nismo baš bili u najboljem izdanju, ali smo se u drugome poluvremenu aktivirali, s mnogo boljom taktikom i organizacijom na terenu."

Zatim je spomenuo Moisea Keana koji igra u sjajnoj formi, a sjajnom mladom napadaču poslao je konačnu potvrdu da ga vidi u prvoj momčadi.

"On je sjajan mladić i kvalitetan nogometaš. Nadam se da će još i više napredovati. U siječnju smo shvatili da ga moramo zadržati u momčadi, te da će - uz Mandžukića - on biti drugi napadač Juventusa. Smatram da će mu upravo činjenica da je drugi ili treći izbor pomoći u daljnjem usavršavanju i želji za napretkom. Zasigurno mu je pomoglo i iskustvo igranja u Ligi prvaka."

Soccer Football - Serie A - Cagliari v Juventus - Sardegna Arena, Cagliari, Italy - April 2, 2019  Juventus coach Massimiliano Allegri during the match                REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Na kraju se osvrnuo i na Paula Dybalu koji je bio strijelac u dvoboju s Milanom, ali je zatim zamijenjen: "Naravno da je ljut što sam ga zamijenio, pa svi žele igrati! Neko vrijeme nije igrao, a i trenirao je manje zbog te ozljede. U sjajnoj momčadi kao što je ova svi su spremni zauzeti ispražnjeno mjesto, a ja sam tu da omogućim najboljima da igraju."

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 10:57