Getty Images
VRHUNSKA MAJSTORIJA

VIDEO: KAKVA GOLČINA DINAMOVOG PROTIVNIKA U LIGI PRVAKA! Pogledajte jedan od golova mjeseca i pravu dramu u zadnjim sekundama utakmice

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. rujan 2019. 17:24

GENOA - ATALANTA 1:2 (0:1- Muriel (64 -11 m), 1:1 - Criscito (90-11 m), 1:2 - D. Zapata (90+5)

Genoa. Stadion Luigi Ferraris. Gledatelja 34000.

GENOA: Radu 6 - Romero 6,5, C. Zapata 5, Criscito 7 - Ghiglione 6 (od 82. Ankersen -), Schöne 6, Radovanović 6,5 (od 70. Saponara -), Barreca 6 (od 82. Pandev -) - Lerager 6 - Kouame 6,5, Pinamonti 5,5. Trener Aurelio Andreazzoli 6.

ATALANTA: Gollini 7 - Toloi 6,5, Djimsiti 5, Masiello 7 - Hateboer 6, Freuler 5,5, Pašalić 6 (od 56. de Roon 6), Gosens 6,5 - Iličić 7 (od 60. Muriel 6,5), Gomez 7 - D. Zapata 7,5. Trener Gian Piero Gasperini 6,5.

Žuti kartoni: Criscito (14), Romero (31), Masiello (44), Iličić (45), Hateboer (48), C. Zapata (61), Pandev (90).

Igrač utakmice: Duvan Zapata

Atalanta u Maksimir stiže na krilima teške, ali za nju slatke pobjede u Genoi (1:2). Duvan Zapata, strašno je neugodan taj Kolumbijac, u 95. minuti primio je lopti na šesnaestercu, obrana Genoe dopustila mu je da se namjesti i pogodio je bombu od grede u mrežu. Golčina, kao savršen primjer koliko je Atalanta napadački opasna, koliko suparnička mora biti koncentrirana do samog kraja, jer nikad se ne zna odakle će sijevnuti, ima u momčadi Gian Piera Gasperinija puno napadačkog oružja.

Kako je, dakle, izgledalo na terenu? U prvom je dijelu najopasniji po vrata Genoe bio Mario Pašalić. Iličić ga je dvaput gurnuo u šansu, jednom je Pašalić za milimetar zakasnio glavom na loptu, drugi put je pucao iskosa, možda je mogao odigrati povratnu. Puno je akcija išlo preko Slovenca Iličića, ali nadirali su s lijeva Gomez i Gosens, u završnicu, dakle, dolazio i Pašalić. Imao je priliku Duvan Zapata, zapravo dvije, teško je domaća obrana izlazila s njim na kraj. No, dojam je da je u takvoj igri Genoa imala prostora za prijetnju Golliniju, nije se Atalantin vezni red činio pretjerano agresivnim. Ali, domaćini nisu puno puta došli pred gol, najbliže su pogotku bili Radovanović i Lerager nakon dalekometnih udaraca.

U nastavku je Genoa počela bolje, Kouame je odlično pucao s 18 metara, Gollini vrhunski obranio, pa je pokušao i Schöne, bez uspjeha. U 56. Pašalić je izišao iz igre, ušao je de Roon, a koju minutu kasnije izišao je i Iličić, ušao Muriel.

No, ispalo je da je baš nakon njihova izlaska Atalanta povela, za gol je zaslužan kolumbijski trio i - VAR. Genoin branič Cristian Zapata srušio je šesnaestercu Duvana Zapatu, a sudac Fabbri nije dosudio ništa. Međutim, akcija je trajala i nakon više od minute Fabbri je odlučio potražiti pomoć VAR-a i pogledati taj duel. Snimka ga je nagnala da promijeni mišljenje, treći Kolumbijac, Muriel, izveo je kazneni udarac i zabio za vodstvo. U 80. Muriel se ozlijedio, imao je bolnu grimasu na licu, činilo se da će izići iz igre, međutim, uspio je nastaviti. Genoa je prijetila, Atalanta mogla povećati prednost, a onda drama u samoj završnici. Djimsiti je bio neoprezan, Kouame mu je utekao pa se našao na tlu. Fabbri je ovoga puta bio odriješit, pokazao na bijelu točku, iako je jedanaesterac bio dvojben.

No, Criscito je zabio i činilo se da će utakmica završiti remijem. Ali, Duvan Zapata imao je drukčije planove, fenomenalno pogodio za pobjedu debelo u sudačkoj nadoknadi.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
18. travanj 2024 12:31