Screenshot: Instagra,
HRVATSKO HRABRO SRCE

VIDEO: LEGENDARNI VATRENI POSTAO PRIČA DANA Nakon posebnog gola i 'proslave' s Ronaldom oglasio se Mario Mandžukić i oduševio navijače

ITALIJA Juventus svladao Lazio, hrvatski napadač zabio prvi gol sezone pa se oglasio na Instagramu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 12:13

Juventus je u 2. kolu Serie A s 2:0 slomio Lazio, i iz Torina poslao poruku svim konkurentima, a isto je nakon sinoćnjeg susreta napravio i Mario Mandžukić. Manždo koji je sjajno zabio za 2:0 nakon slučajne 'asistencije' Cristiana Ronalda, a poslije utakmice se oglasio na Instagramu i poslao poruku navijačima Jventusa, ali i konkurenciji.

"Sjajno je ovako zadovoljiti navijače na otvaranju sezone kod kuće - ovime smo postavili pravi ritam za nastavak sezone", najavio je Mandžo pobjednički ritam i u narednim utakmicama.

A za takvo njegovo razmišljanje postoji debelo opravdanje na travnjaku.

Slatke su brige Maxa Allegrija kada na klupi može ostaviti Douglasa Costu i Paula Dybalu. Jasno, značilo je to da su u 4-3-3 formaciji uz Cristiana Ronalda u prednjoj liniji Federico Bernardeschi, koji je odlično iskoristio minutažu kod Chieva te Mandžukić, također jedan od inicijatora preokreta u prvom kolu. Kod gostiju je Milan Badelj ušao u 64. minuti...

Krenulo je dosta otvoreno, ali i rastrgano s obje strane, neobično se mnogo griješilo u primopredaji lopte. Mandžukić je startao u špici, a CR7 na lijevom krilu, no te pozicije samo su uvjetne budući se kroz utakmicu situacija nekoliko puta mijenjala. Uostalom, Portugalca smo vidjeli i desno i lijevo, ima slobodu kretanja, no još uvijek čeka na svoj prvi pogodak na Apeninima, unatoč uzdasima s tribina Juventus Arene kad primi loptu,.

Prvi je zaprijetio Lazio, i to u 11. minuti kada je Szczesny obranio pokušaj Lulića, a Bianconeri odgovaraju preko Khedire (19) koji pogađa vratnicu. Ipak, domaćini dolaze u vodstvo nakon pola sata, Bernardeschi je ubacio slijeva, Mandžukić bio u skoku, no lopta dolazi do Pjanića, koji lijepim volejom sa 20-ak metara matira Strakoshu.

Nevjerica

Do odmora se bilježe još udarci Milinković-Savića (25) te Mandžukića (42), no prvi je bio zamalo neprecizan, a drugog je odlično zaustavio vratar Rimljana.

Ronaldo je sve do posljednjih 20 minuta bio bezopasan, no onda se zvijer probudila. U 71. minuti prvo Strakosha čupa udarac ispod grede, potom udarac odlazi iznad gola, a u 75. Cancelo je ubacio s desne strane, Ronaldo je pred praznim golom loše zapucao i - ni kriv ni dužan - tako dodao Mandžukiću, koji trese praznu mrežu za 2:0, dok je Portugalac širio ruke u nevjerici u stilu “kako sam to promašio”.

"Opasnost današnje utakmice bila je u tome što je cijeli stadion očekivao eksploziju Cristiana Ronalda, a zapravo bi svi zajedno trebali imati više strpljenja. Talijanski nogomet je potpuno različit od španjolskog, i Cristiano to jako dobro razumije. On je jako skroman tip i ja sam vrlo zadovoljan sa svime što je dosad pokazao kod nas", rekao je nakon utakmice Allegri pa prokomentirao momčad na početku sezone spomenuvši i Marija Mandžukića.

"Imam strašno jaku momčad i moram procijeniti mogućnosti svakog pojedinca. Dybala kojeg danas nije bilo je taj koji povezuje linije, to može raditi i Bernardeschi, ali treba voditi računa da oni koji su prošli pripreme i oni koji nisu jer su bili na Svjetskom prvenstvu nisu na istom nivou. Mandžukić i Blaise Matuidi su druga priča i na njih se to ne odnosi, oni imaju drugačije motore od ostalih".

Zaključno, igrač utakmice je MM, a CR će još malo pričekati prvijenac u Serie A. Možda kvalitetom nije Primera, ali... Očito nije niti mačji kašalj kako su mnogi mislili.

Rezultati by SofaScore

Linker
22. travanj 2024 01:17