Getty Images
COPPA ITALIA

VIDEO: MAJSTOR OSTAJE MAJSTOR Buffon se vratio nakon ozljede i s 40 godina briljantno obranio penal te sačuvao pobjedu i pogurao Juventus prema finalu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2018. 23:48

Juventus je u prvoj utakmici polufinala talijanskog Kupa na gostovanju kod Atalante slavio 1:0.

Odlično je 'stara dama' otvorila susret pa je Gonzalo Higuain već u trećoj minuti lijepom solo akcijom zabio za 1:0 gostiju na stadionu Atleti Azzurri u Bergamu.

U 25. minuti lopta je u ruku pogodila Benatiju u šesnaestercu gostiju, a glavni sudac Paolo Valeri je nakon pregledavanja snimke pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio kapetan domaćina, Argentinac Alejandro Gomez, no njegov udarac sjajno je obranio Gigi Buffon.

Buffon je prije samo dva dana proslavio 40. rođendan i vratio se na teren nakon dva mjeseca pauze zbog ozljede, ali pokazao je kako su godine uistinu samo broj.

Juve je u drugom poluvremenu praktički rutinski sačuvao prednost koju mu je doveo Higuain još u trećoj minuti, iako je u 89. minuti Iličić išao prakitčki sam na Buffona no legendarni Gigi i iz tog je dvoboja izašao kao pobjednik. Mario Mandžukić igrao je cijelu utakmicu u redovima gostiju.

Drugi polufinalni par čine Milan i Lazio koji u srijedu od 20:45 na San Siru igraju svoj okršaj. Finale će se igrati u Rimu 9. svibnja.

Linker
26. travanj 2024 14:33