Screenshot. Instagram
JAVIO SE I RONALDO

VIDEO: MARIO MANDŽUKIĆ ZABIO DVA GOLA I SPASIO JUVENTUS, TRENER SE POKLONIO 'NESRETNOM' RONALDU I OBEĆAO: 'Moramo naći način da Cristiano zabije gol'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. rujan 2018. 11:35

Mario Mandžukić oprostio se od hrvatske nogometne reprezentacije, ali nije zaboravio zabijati golove. Jučer je bio posebno inspiriran u velikom derbiju s Napolijem, kojeg mnogi smatraju najvećim Juventusovim konkurentom za titulu. Iako su gosti u Torinu rano poveli, Mandžukić je s dva pogotka preokrenuo rezultat i osigurao svojoj momčadi pobjedu za bijeg na šest bodova prednosti u odnosu na Napolitance. Sjajan start sezone za Super Marija, kao i za Staru damu, koja je dosadašnjim stopostotnim učinkom potvrdila da je glavni kandidat za novi naslov.

U otvaranju je Ancelottijeva momčad bila konkretnija, Zielinski je pogodio vratnicu, a Mertens zatresao mrežu na Callejonovu asistenciju. No, ubrzo je talijanski prvak uzvratio. Ronaldo je s lijeve strane lijevom nogom ubacio, a Mandžo se našao u idealnoj poziciji te je s pet metara poentirao glavom za brzo izjednačenje.

Početkom drugog poluvremena Ronaldo je tukao, Ospina uz pomoć vratnice obranio, ali se opet ukazao Mandžo koji iz blizine nije imao težak posao te je postigao svoj četvrti prvenstveni pogodak ove sezone. Susret je zapravo odlučen kad je Rui u 58. minuti zaradio drugi žuti zbog starta na Dybalu.

Napoli se nije predavao, dobru priliku je Callejonu obranio Szczesny, ali sve nade propale su gostima kad je nakon kornera Ronaldo tukao glavom, a Bonucci tu loptu na gol-crti spremio u mrežu za 3:1. Mandžukić igrao na poziciji središnje napadača te je iz igre izašao u 84. minuti uz ovacije torinske publike, dok je Marko Rog utakmicu pratio s Napolijeve klupe.

U momčadi Juventusa samo su Mandžukić i Ronaldo dobili visoke osmice, a trener Juvea Massimilano Allegri je nakon susreta ustvrdio kako je to bila najbolja Ronaldova utakmica u Juventusu.

"Nismo dobro otvorili utakmicu, ali čim smo zabili gol, počeli smo igrati kako možemo. Ronaldo? On je izvanserijski igrač. Preciznost i brzina njegovih dodavanja je iznimna, a mi sada moramo biti na visini zadatka i pronaći način da dođe u poziciju da zabije pogodak. Ovo večeras je bila njegova najbolja utakmica otkad je u Juventusu", poručio je Allegri.

I Ronaldo se putem Instagrama kratko javio nakon utakmice objavivši sliku iz svlačionice na kojoj, doduše, nema dvostrukog strijelca Marija Mandžukića, te kratko poručio: 'Ovo je bila velika pobjeda cijele momčadi! Idemo svi zajedno, samo tako dalje!".

Linker
26. travanj 2024 09:53