Icardi Inter
 REUTERS/Alessandro Garofalo / REUTERS
SERIE A

VIDEO: NA ČIZMI VIŠE NEMA NEPORAŽENIH! PERIŠIĆ I DRUŠTVO NEOČEKIVANO IZGUBILI NA SAN SIRU Perica s Udineseom iznenadio vodeću momčad Italije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2017. 18:09

Nema više neporaženih u Serie A iako bi se malotko kladio da će Udinese na San Siru pobijediti (3:1) Inter. Ipak, Massimo Oddo je uspio pokrenuti Udinese. Nakon domaćeg poraza od Napolija u svom trenerskom debiju na klupi Friulana, skinuo je i prvi veliki skalp. Ako je ona pobjeda protiv Crotonea (3:0) u prošlom kolu bila nagovještaj buđenja, trijumf kod Intera na San Siru definitivno je potvrda da crno-bijeli imaju puno više kvalitete od one koju su pokazivali pod vodstvom Luigija Delnerija.

Nije Inter odigrao lošu utakmicu, ali obrana na čelu sa Škrinjarom pokazala je više slabosti nego u dosadašnjih 16 kola. I nije ništa slutilo da više neće biti neporaženih u Serie A, pogotovo ne nakon brzog odgovora Icardija na vodeći pogodak Lasagne.

Počelo je lukavim pokušajem Ivana Perišića (8') koji je završio pored gola, pa se nastavilo dvama golovima unutar jedne minute. Najprije je Widmer ispremiješao obranu a Lasagna lako poentirao, pa na drugoj strani Icardi pokazao maniru pravog strijelca nakon ubačaja Candreve. U 15. minuti bilo je već 1:1, a moglo se nešto primijeniti tek da su Brozović (36') i Perišić (40') bili malo precizniji u svojim udarcima.

Zicer Lasagne nakon 30-ak sekundi nastavka kao da je bila najava dobrog drugog poluvremena Udinesea, odnosno potpunu inertnost Nerazzurra. Najprije je u 61. minuti Santon jedan ubačaj zaustavio rukom u svom kaznenom prostoru a De Paul rutinski realizirao jedanaesterac, a onda i Barak spretno i sretno poentirao u 77. minuti nakon ubačaja Jankta s lijeve strane za 3:1.

Ivan Perišić odigrao je cijelu utakmicu za Inter, Marcela Brozovića je u 54. minuti zamijenio Gagliardini, dok je Stipe Perica kod Udinesea ušao u 78. minuti.

Linker
21. travanj 2024 22:43