REUTERS/Stefano Rellandini
REUTERS

OPROŠTAJ ZA POVIJEST

VIDEO: POTRESNE SCENE OBIŠLE SVIJET - OVO JE BIO NAJDIRLJIVIJI TRENUTAK U KARIJERI VELIKOG BUFFONA Na odlasku je plakao velikan, suigrači, navijači...

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 19.05.2018. u 17:12

 • Juventus je u Torinu proslavio još jedan naslov prvaka Italije pobjedom protiv Verone 2-1, no utakmica će se pamtiti po oproštaju legendarnog vratara Gianluigija Buffona.

  Buffon (44) je u subotu nakon 656 službenih nastupa u svim natjecanjima, devet naslova prvaka Italije  i 17 godina vjernosti branio zadnju utakmicu za Juventus. Dugogodišnji čuvar mreže Stare dame u zadnjoj utakmici po 301. put nije primio gol jer je, uz ovacije cijelog stadiona, izašao iz igre u 62. minuti.

  Buffon se u suzama oprostio od suigrača, trenera, ali i navijača, koji su posebno emotivno doživjeli odlazak svog heroja, čovjeka koji je pola svog života ugradio u uspjehe momčadi iz Torina.

   

  Juve je u nevažnoj utakmici, jer je naslov osigurao ranije, a Verona je odavno ispala, došao do pobjede pogocima Ruganija (49) i Pjanića (52), dok je za goste pogodio Cerci (78).

  Mario Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu za Juve i u 85. minuti izborio kazneni udarac kojeg je promašio Liechsteiner, koji također napušta torinsku momčad.

   

   

   

   

   

   

  Iz drugih medija