Marco Luzzani/Getty Images
ČEKA SE KIKS NAPOLIJA

VIDEO: PREKINUT SJAJAN NIZ HRVATSKOG STRUČNJAKA U TALIJANSKOG LIGI Borussia Niki Kovaču preuzela tron, Crveni vragovi tijesno do pobjede

Piše: HinaObjavljeno: 13. travanj 2019. 23:34

U susretu 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Udinese sa 1-0, a bio je to prvi poraz momčadi iz Udina otkako je za kormilo sjeo Igor Tudor.

Pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 67. minuti na asistenciju Stephana El Shaarawyja. Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

Tudor je drugi put preuzeo Udinese 20. ožujka i debitirao je pobjedom protiv Genoe sa 2-0. U idućem kolu Udinese je pod njegovim vodstvom odigrao 1-1 na San Siru protiv Milana, da bi prošlog vikenda porazio Empoli sa 3-2. Odličan start hrvatskog stručnjaka zaustavila je Roma.

Tudor je prvi put preuzeo Udinese u travnju prošle godine i spasio ga od ispadanja u drugu ligu, no u lipnju je neočekivano napustio klub.

Roma je peta na tablici s 54 boda, dok je Udinese na 16. poziciji sa 32 boda, četiri više od zone ispadanja.

U prvom susretu 32. kola SPAL je u Ferrari pobijedio Juventus sa 2-1 osvojivši iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok će torinska 'Stara dama" još malo pričekati na proslavu naslova prvaka.

Juve je imao priliku pobjedom protiv SPAL-a osigurati naslov prvaka šest kola prije kraja prvenstva. Međutim, upisao je drugi poraz ove sezone pa će proslava još neko vrijeme pričekati.

Gosti su i poveli u 30. minuti golom Moisea Keana, no SPAL je u nastavku susreta uspio okrenuti rezultat. Izjednačio je Kevin Bonifazi u 49. minuti, a drugi gol za domaćine zabio je Sergio Floccari u 74. minuti.

Torinski sastav je nastupio bez Cristiana Ronalda, Marija Mandžukića, Miralema Pjanića, Leonarda Bonuccija, Samija Khedire, Wojciecha Szczesnyja i Douglasa Coste koje je Massimiliano Allegri čuvao za utorak i uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa. Kod gostiju nije bilo Lorena Šimića.

Usprkos porazu Juventus već sutra može biti prvak ukoliko Napoli ne osvoji tri boda protiv Chieva.

Rezultati by SofaScore

Borussia Dortmund se vratila na prvo mjesto

Nastavlja se neizvjesna utrka Bayerna i Borussije Dortmund za naslov prvaka. U susretu 29. kola njemačkog prvenstva Borussia je pobijedila Mainz s 2-1 i vratila se na vrh ljestvice s dva boda više od bavarskog sastava.

Borussia je već nakon 25 minuta vodila s 2-0, ali je u završnici susreta grčevito spašavala pobjedu.

Domaćin je poveo u 17. minuti golom Jadona Sancha, a isti je igrač sedam minuta kasnije zabio i za 2-0. Sve do same završnice Borussija je sigurno držala vodstvo, no Robin Quiason je u 83. minuti smanjio vrativši neizvjesnost u susret. U posljednjim minutama gosti su pokušali izjednačiti, ali se Borussia obranila.

Rezultati by SofaScore

Man Utd teško do pobjede protiv West Hama

U susretu 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je pobijedio West Ham sa 2-1 vrativši se u igru za plasman u Ligu prvaka.

"Crveni vragovi" su jedva slomili 'Čekičare', a oba gola domaćin je zabio s bijele točke.

United je poveo u 19. minuti golom Paula Pogbe iz kaznenog udarca. Izjednačio je Felipe Anderson u 49. minuti, a u 76. su gosti bili korak do velikog preokreta, no udarac Antonija s ruba kaznenog prostora završio je u vratnici.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v West Ham United - Old Trafford, Manchester, Britain - April 13, 2019  Manchester United's Paul Pogba celebrates scoring their second goal              Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters/Carl Recine

Četiri minute kasnije Graham Scott je dosudio i drugi jedanaesterac za United, a ponovo je siguran bio Pogba.

United se ovom pobjedom probio na peto mjesto sa 64 boda, jednim bodom manje od Chelsea na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v West Ham United - Old Trafford, Manchester, Britain - April 13, 2019  Manchester United's Paul Pogba celebrates scoring their second goal with team mates              Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters/Carl Recine

Tottenham je bez većih problema pobijedio 'fenjeraša' Huddersfield Town sa 4-0, a junak utakmice bio je trostruki strijelac Lucas Moura. "Spursi" su poveli u 24. minuti golom Victora Wanyame, a potom je na scenu stupio brazilski veznjak postigavši tri gola za potvrdu uvjerljive pobjede (27', 87', 90'+3').

Moura je tako postao tek četvrti Brazilac koji je u Premiershipu upisao 'hat-trick' nakon Afonso Avesa, Robinha i Firmina.

Soccer Football - Premier League - Tottenham Hotspur v Huddersfield Town - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - April 13, 2019  Tottenham's Lucas Moura celebrates scoring their fourth goal to complete his hat-trick with the match ball  REUTERS/Eddie Keogh  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Eddie Keogh

Southampton je ostvario važne bodove u borbi za prvoligaški spas pobijedivši Wolverhampton sa 3-1. Dva gola zabio je Nathan Redmond (2', 30'), a među strijelce se upisao i Shane Long (71'). Pogodak za goste zabio je Willy Boly (28').

Važnu pobjedu upisao je i Burnley koji je u 'derbiju začelja' porazio Cardiff City sa 2-0. Oba gola zabio je Chris Wood (31', 90'+2')

U nedjelju će igrati kandidati za naslov prvaka Liverpool i Manchester City. Livepool očekuje derbi protiv Chelsea, dok City gostuje kod Crystal Palacea.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 82 boda, Manchester City ima dva boda manje, ali i utakmicu manje, dok je Tottenham treći sa 67 bodova.

U donjem dijelu ljestvice upitno je još tko će se pridružiti Fulhamu i Huddersfield Townu koji sele u niži rang natjecanja. Trenutačno treću poziciju koja donosi ispadanje drži Cardiff City s pet bodova zaostatka za zonom spasa.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 20:29