REUTERS
VAR PONOVNO UZBURKAO DUHOVE

VIDEO: RONALDO LIKUJE NAKON KONTROVERZNE POBJEDE JUVENTUSA, OGORČENI PROTIVNICI GRME 'Pobijedili su iz poklonjenog penala, za nas je završilo 2:2!'

ITALIJA Sampdoria je već proslavila bod u Torinu, ali gol u sučevoj nadoknadi ipak je poništen
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2018. 21:39

Iako je Cristiano Ronaldo postigao dva pogotka u Juventusovoj 2:1 domaćoj pobjedi nad Sampdorijom u 19. kolu talijanskog prvenstva, ‘zvijezda’ te utakmice bio je - VAR. Naime, video-tehnologija je bila ključna za konačni ishod ovog dvoboja.

Ronaldo je zabio za vodstvo Stare dame već u 2. minuti, a prvi put se VAR ‘istaknuo’ nakon pola sata, kada je sudac Valeri nakon pregleda snimke dosudio kazneni udarac za Sampdoriju zbog igranja rukom Emrea Cana. Quagliarella je pogodio s bijele točke, bilo mu je to deveto prvenstveno kolo zaredom da je bio strijelac.

Juventus je potom krenuo po novi gol, ali je Sampdoria također propustila nekoliko dobrih prigoda. Njen je golman Audero, inače na posudbi iz Juventusa, također bio vrlo raspoložen, u nekoliko navrata spašavao je svoju mrežu. Na semaforu je 1:1 stajalo sve do 65. minute, kada su ponovno na scenu stupili VAR i Ronaldo. Naime, nakon kornera Sampdorijin stoper Alex Ferrari igrao je rukom, a iako situacija nije bila baš ‘čista’, nakon gledanja snimke sudac je potvrdio svoju prvotnu odluku i pokazao na bijelu točku, s koje je Portugalac bio siguran.

I Pašalić asistent

‘Točka na i’ ove utakmica ipak je postavljena duboko u sučevoj nadoknadi, kada je Riccardo Saponara s 20-ak metara sjajno pogodio u rašlje za, činilo se, bod gostiju. Već je i proslavio gol, te dobio žuti karton zbog skidanja dresa, da bi minutu-dvije potom doživio šok, kao i njegovi suigrači, te Sampdorijini navijači - nakon pregleda snimke sudac Valeri je poništio pogodak jer je Saponara prije udarca bio u zaleđu.

"Kada bismo gledali pravedno, završilo bi 2:2. Njihov penal je poklonjen", ljutit je bio nakon utakmice trener Sampdorije Marco Giampaolo.

Ostalo je tako 2:1 za 17. Juventusovu pobjedu u 19 ovosezonskih kola, čime je Stara dama postavila novi rekord Serie A, budući da dosad niti jedna momčad nije osvojila 53 boda nakon polovice prvenstva. Mario Mandžukić iz igre je izašao u 69. minuti.

"Mnoge momčadi dolaze u Torino igrati protiv Juventusa spuštenoga garda, kao da su se unaprijed predali. Mi smo imali možda i previše respekta prema njima, nedostajalo nam je odlučnosti da im zaprijetimo. Nakon izjednačenja, međutim, stajali smo gotovo ravnopravno u susretu, bez imalo respekta prema suparniku. Svidjela mi se igra moje momčadi u tim trenucima.", izjavio je Giampaolo i zatim sasuo paljbu po sucima:

Soccer Football - Serie A - Juventus v Sampdoria - Allianz Stadium, Turin, Italy - December 29, 2018  Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates with Giorgio Chiellini after scoring their second goal   REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca / REUTERS
Juventus

"Penal koji su svirali za Juventus čini mi se kao poklon. Možemo diskutirati o tome do prekosutra, ali takvi se penali ne mogu svirati jer bi u protivnome došlo do kaosa svake nedjelje!", grmio je ne skrivajući razočaranje.

S druge strane, sjajni je Portugalac ponudio svoje viđenje spornih odluka:

"Jako mi se sviđa VAR, jer tijekom utakmice sudac mora donijeti mnogo teških odluka, pa moramo podržati stvari koje mu olakšavaju posao", rekao je Cristiano Ronaldo nakon utakmice.

"Momčad je odlično odradila prvi dio sezone, ali moramo i dalje raditi naporno kako bismo tako izgledali i u drugom dijelu sezone", zaključio je Portugalac.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 06:22