ALBERTO LINGRIA REUTERS
LUDO SLAVLJE U RIMU

VIDEO: SAD JE JASNO DA NEŠTO OZBILJNO NIJE U REDU Juventus doživio težak poraz i ostao bez prvog mjesta na kraju prve polusezone bez Mandžukića!

Piše: HinaObjavljeno: 07. prosinac 2019. 23:49

U derbiju 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je kao domaćin u Rimu nanio prvi ovosezonski poraz prvaku Juventusu svladavši ga sa 3-1 (1-1).

Gosti iz Torina poveli su golom Cristiana Ronalda (25) nakon odlične asistencije Betancourta, no Lazio je uspio poravnati preko Luiza Felipea (45+1) neposredno prije odlaska na odmor. U nastavku je Juventus prvo ostao s igračem manje jer je zbog grubog prekršaja u 70. minuti isključen Cuadrado, a Lazio je brojčanu prednost iskoristio kada je Milinković-Savić (74) nakon sjajnog proigravanja Luisa Alberta pogodio za 2-1.

Imao je domaći sastav vrlo brzo veliku priliku i za 3-1, no Immobileov udarac s bijele točke u 79. minuti obranio je Szczesny. Ipak, Lazio je u posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade iz protunapada stigao do trećeg gola kojega je postigao Caicedo.

Marko Pjaca ostao je na klupi Juventusa koji je ostao drugi sa 36 bodova, dva manje od Intera koji je u petak igrao 0-0 s Romom, dok je treći Lazio stigao na 33 boda.

Ranije u subotu je konkurent zagrebačkog Dinama za prolazak u osminu finala nogometne Lige prvaka, Atalanta iz Bergama na svom terenu svladala Veronu sa 3-2 (1-1) pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Gosti koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić vodili su sa 1-0 i 2-1 golovima Di Carminea (23, 57), no domaći su uspijevali poravnati preko Malinovskog (44) i Muriela (64-11m), da bi važna tri boda Atalanti osigurao Djimsiti (90+3) u samoj završnici susreta.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić odigrao je čitavu utakmicu za Atalantu koja se s ova tri boda probila na peto mjesto sa 28 bodova, koliko ima i šesti Cagliari, bod više ima četvrta Roma, a dva više treći Lazio. Verona je ostala deveta sa 18 bodova, koliko ima i osma Parma.

Igrači aktualnog talijanskog doprvaka Napolija nisu uspjeli ostvariti pobjedu niti u sedmom prvenstvenom dvoboju zaredom, na gostovanju kod Udinesea igrali su 1-1. Domaće je u vodstvo doveo Lasagna (32), a poravnao je Zielinski (69).

Napoli, koji je posljednju pobjedu u Serie A ostvario još 19. listopada, sada ima 21 bod i nalazi se na sedmom mjestu, ali za petom Atalantom i šestim Cagliarijem zaostaje čak sedam bodova, dok je Udinese 14. sa 15 bodova.

Linker
18. travanj 2024 17:56