Screenshot: Twitter
NIJE IM TO TREBALO

VIDEO: SRAMOTNE SCENE IZ ITALIJE Zvijezda Intera na udaru navijača,klub zbog rasističkog skandala javno stao u obranu svog igrača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2019. 12:55

Nogometaši milanskog Intera sinoć su s 2:1 slavili na gostovanju kod Cagliarija u 2. kolu Serie A, a na meti domaćih navijača našao se Romelu Lukaku.

Belgijski napadač Intera našao se na meti rasističkih uvreda Caglijarijevih navijača koji su imitirali majmunsko glasanje. Isti je to scenarij koji je svega nekoliko mjeseci ranije doživio na istom mjestu doživio i Juventusov napadač Moise Kean.

Lukaku je zabio iz jedanaesterca u 72. minuti, a navijači su ga vrijeđali uoči samog izvođenja udarca s bijele točke. Bivši napadač Manchester Uniteda zadržao je mirnoću i sigurno poentirao. Sam Lukaku nije komentirao cijeli incident, ali je njegov suigrač Milan Škriniar koji je gestikulaciijom i postavljanjem prsta preko usta poručio navijačima Cagliarija da zašute.

"Ima stvari koje ne bi smjele biti dio nogometa, ali nažalost još uvijek jesu", komentirao je Škriniar.

Po tom se pitanju oglasio i Interov trener Antonio Conte.

"Nisam ništa čuo s klupe, ali istina je da se u Italiji ljudi još moraju educirati. Moraju pokazati više poštovanja prema ljudima koji obavljaju svoj posao. U drugim zemljama se navija za svoju momčad, a ne vrijeđa se suparnika na ovaj način. Mora postojati maksimalno poštovanje", rekao je Conte.

Cagliarijevi navijači imaju inače 'bogatu' upovijest rasističkog vrijeđanja suparničkih igrača, a osjetili su to, između ostalih Samuel Eto'o (listopad 2010.), Sulle Muntari (travanj 2017.), Blaise Matuidi (siječanj 2018.) i Moise Kean (travanj 2019.).

Linker
26. travanj 2024 06:27