REUTERS
HLADAN TUŠ NAKON UTAKMICE

ZA ZVIJEZDU VATRENIH TRAŽILI 50 MILIJUNA, A SAD JE U NEMILOSTI Slavni trener izgovorio rečenicu koja je mnoge šokirala: 'On ne odgovara ulogama...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. srpanj 2019. 17:11

Antonio Conte potvrdio je, bez diplomatske suptilnosti, da za Ivana Perišića nema pozicije u njegovoj koncepciji igre i jedan od glavnih hrvatskih reprezentativca ovog časa, po svemu sudeći, nije mu u planu za početnu postavu. Uspiju li angažirati barem nekog od željenih pojačanja u napadu to bi se moglo potvrditi.

Inter Marcela Brozovića i Ivana Perišića odigrao je u subotu lošu utakmicu u Singapuru. Manchester United svladao je milanski klub 1:0 u prvom susretu za obje momčadi u International Champions Cupu, a mogao je i uvjerljivije. Iako ekipa Olea Gunnara Solskjaera nije napravila mnogo šansi, imala je dominaciju. Nemanja Matić pogodio je vratnicu udarcem glavnom nakon centaršuta iz kornera, a jedini gol zabio je 17-godišnji Mason Greenwood u 76. minuti. Koji je kasnije pogodio gredu. Crveni vragovi tada su već igrali s drugom postavom jer su u 63. minuti zamijenili svih 11 igrača.

Soccer Football - International Champions Cup - Manchester United v Inter Milan - Singapore National Stadium, Singapore - July 20, 2019   Manchester United's Axel Tuanzebe in action   REUTERS/Feline Lim
REUTERS

Perišića nije bilo u prvom sastavu, a kad je ušao u 46. minuti igrao je napadača. Čistu špicu. Krenuo aktivno, ali brzo se ugasio. U rasporedu 3-5-2, njegova je bila uloga jednog od dvojice isturenih igrača, zamijenio je Longa. Prema je Antonio Conte nedavno spomenuo da će ga isprobati na lijevom bočnom, to na utakmici nije napravio. U formaciji kakvu forsira novi trener Crno-plavih nema lijevog krila, Perišićeva najbolja pozicija je ukinuta. Conte je novinarima znatiželjnima što će biti s njim, rekao:

- On ne odgovara ulogama koje tražim pa je jedino mjesto na kojem može igrati napad.

Ta je rečenica za mnoge u "miljeu Interu“ djelovala šokantno. Conte silno želi Lukakua i Džeku, ne zna se što će biti s Icardijem koji se sunča, trebaju mu se priključiti još neke špice... Dojam je da navija da Perišić ode.

- Radimo, ali dosadašnji odgovori nisu pozitivni - kazao je trener očito misleći na opciju da Perija doista bude lijevi bočni, što objektivno nije pravo mjesto za njega. Traži previše defenzivne igre na visokoj razini. Conte je dodao:

- Perišić ne odgovara toj ulozi. S druge strane Dalbert vrlo dobro igra na lijevom boku i jako je naporno radio.

Pojedini talijanski komentatori odmah su zaključili "To govori da je Perišić još jedan, nakon Icardija i Nainggolana, koji nije u Conteovim kombinacijama“.

Omišanin je nekoliko puta htio iz Intera, ali transfer je zapeo. Zadnje proteklog siječnja u Arsenal. I sada bi vjerojatno drage volje išao kad bi imao ponudu jakog kluba. Međutim, njegova je godišnja plaća pet milijuna eura neto i nitko trenutačno nije iskazao spremnost da mu plati toliko. Znalo se događati da pojedini igrači budu gotovo otpisani od trenera, kao Ivica Olić u Bayernu kad je stigao Louis van Gaal, ali ostaju uporni da će izboriti mjesto te na kraju natjeraju šefa da ih stavlja u sastav. No, može li to Perišić na njemu neprirodnoj poziciji jedne od dvije špice, a kamoli na boku? Ili će završiti među pričuvama i tek ulaziti po potrebi? Vremena za dokazivanje Conteu još ima... Oba raspleta, a pogotovo potonji, imao bi refleksije i na hrvatsku reprezentaciju. Čini se da bi bilo najbolje da nađe novi klub. Čak i da pristane na koji euro manje.

Brozović je bio zadnji vezni, odradio do 73. minute, dobio žuti karton nakon zakašnjelog starta, nije impresionirao. Kao ni kolege jer nisu napravili niti jednu pravu šansu.

U dodatku utakmici Manchester United je odbio ponudu Intera za Lukakua tešku 60 milijuna eura. No, belgijski reprezentativac je cijeli susret sjedio na klupi. To sugerira da bi do transfera ipak još moglo doći.

- Lukaku bi poboljšao našu igru - jasan je Conte. I pritišče svoju upravu da ga angažira.

- Manchester United je kvalitetniji, Možemo mnogo naučiti iz ove utakmice i napredovati. Igramo u drugačijem sustavu i trebamo se prilagoditi - prokomentirao je stoper Intera Stefan de Vrij.

Svima je jasno da Interu trebaju vrsni napadači. Da ih mora kupit želi li biti konkurentan.

Linker
17. travanj 2024 09:43