Getty Images
PIŠU TALIJANI

ZAPANJUJUĆE RAZLIKE: ISPLIVALE PRVE TENZIJE IZMEĐU BOBANA I MALDINIJA? Legendarni Hrvat želi jedno, Talijan nešto sasvim drugo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2019. 14:40

Kriza trese jedan od najtrofejnijih europskih klubova. I to na svim razinama. Od upravljačke, preko stručne do rezultatske koja se ogleda u čak četiri poraza AC Milana kroz prvih šest kola talijanske Serie A. Nedjeljna blamaža kod kuće protiv Fiorentine (1:3) nije popravila situaciju, dapače.

Kroz protekli tjedan pojaviljivale su se glasine da se klub prodaje, da će ga fondacija Ellliott prepustiti u ruke francuskom modnom magnatu Bernardu Arnaultu. Potonji se istoga dana i oglasio putem Twittera gdje je rekao da obitelj nema namjeru preuzeti klub.

Politiku na terenu ne treba komentirati. Igre nema, taktički se luta, a trener Marco Giampaolo, sad je još jasnije, broji zadnje dane na klupi. Barem ako je suditi po jednom dijelu uprave.

Calciomercato danas piše kako je po prvi puta došlo do razilaženja u stavovima dvojice glavnih operativaca kluba sa San Sira. Dok Zvone Boban misli da Giampaola treba odmah smijeniti zbog krize rezultata, Paolo Maldini drži da mu treba dati još vremena. I tu se navodno stvorila tenzija. Uz dodatak da su 'razlike u njihovim stavovima trenutno - zapanjujuće'.

VERONA, ITALY - SEPTEMBER 15:Zvonimir Boban and Paolo Maldini of AC Milan during the Serie A match between Hellas Verona and AC Milan at Stadio Marcantonio Bentegodi on September 15, 2019 in Verona, Italy.  (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

Novinar portala Calciomercato, Daniele Longo doznaje još i da je uprava trenutno na Maldinijevoj strani. Giampaolo će, kako zasad stvari stoje sigurno voditi Milan i u sljedećem kolu kada u subotu budu gostovali kod Genoe. A onda se možda i sve okrene na Bobanovu stranu.

Kao jedan od mogućih nasljednika Giampaolija spominje se još jedna legenda Milana, ukrajinski velikan Andrij Ševčenko, a njegov dolazak podržava upravo Zvone Boban, tvrde pojediji talijanski mediji.

U međuvremenu, Milan je dobio ponudu za pomoć iz potpuno neočekivanog izvora. Bivši krilni napadač Milana Keisuke Honda poslao je danas na San Siro zanimljivu poruku:

"Uvijek sam spreman pomoći Mulanu. Nazovite me kad me zatrebate", poručio je 33-godišnji Japanac, koji se pred kraj karijere skrasio u Australiji (Melbourne Victory).

Linker
19. travanj 2024 08:44