BARCELONA, SPAIN - APRIL 21: Philippe Coutinho of FC Barcelona scores a disallowed goal under a challenge from Sevilla FC players during the Spanish Copa del Rey Final match between Barcelona and Sevilla at Wanda Metropolitano stadium on April 21, 2018 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

PIŠU ŠPANJOLCI

SEVILLA PRIJETI BOJKOTOM ŠPANJOLSKOG SUPERKUPA PROTIV BARCELONE Je li na pomolu velika neugodnost na otvaranju sezone?

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.08.2018. u 10:03

 • Večeras je na rasporedu Španjolski superkup u kojem se ove godine igra samo jedna utakmica. Suparnici su Barcelona i Sevilla, teren je opet neutralan, ali ne igra se u Španjolskoj, iz komercijalnih razloga domaćin će biti Maroko, odnosno grad Tangier, velika luka koju nazivaju i ‘vratima Afrike’.

  Međutim, neposredno uoči same utakmice došlo je do vrlo neugodne situacije. Naime, iz Seville su zaprijetili bojkotom u slučaju da Barcelona za utakmicu u zapisniku bude imala više od trojice igrača izvan Europske unije.

  U utakmicama španjolskog prvenstva u utakmicama je dozvoljeno imati trojicu igrača u zapisniku izvan zemalja EU, a iz nekog razloga to se ne odnosi na utakmicu Superkupa.

  Mundo Deportivo navodi kako bi trojica igrača bez EU putovnice na kraju trebali biti Arturo Vidal, Malcom i Arthur, budući je nešto ranije Brazilac Coutinho dobio portugalsku putovnicu preko supruge. Barcine zvijezde poput Messija i Suareza od ranije imaju EU putovnice...

  Iz drugih medija