Reuters/Paul Childs
RASIZAM U PREMIERSHIPU

SLAVNI ŠPANJOLSKI MENADŽER ŽESTOKO ODBRUSIO NA TEŠKE OPTUŽBE "To je laž i on to zna!"

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2018. 10:29

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola oštro je odbrusio veznjaku Obale Bjelokosti Yayi Toureu nakon što ga je ovaj optužio za rasizam, o čemu su se munjevito raspisali svi svjetski mediji. Yaya Toure mu je, naime, zamjerio da "ima problema s Afrikancima".

Toure je u Cityju igrao osam sezona, a klub je napustio u svibnju nakon što mu je istekao ugovor. Dao je intervju magazinu France Football te uzburkao nogometnu javnost svojom izjavom: - Možda nas Afrikance ne tretiraju svi ljudi na isti način, ali pogledajte i vidjet ćete da je on imao često problema s afričkim igračima gdje god je otišao. On se pravi da nema problema s afričkim igračima jer je jako pametan i pazi da ga se ne uhvati. - nedvosmislen je bio Toure.

Pep Guardiola i vodstvo Manchester Cityja isprva nisu htjeli komentirati cijeli slučaj, ali kad su španjolski novinari inzistirali na odgovoru, Pep je poručio: - To je laž i on to zna. Surađivali smo pune dvije godine i on je tek sad odlučio izaći u javnost s takvom izjavom. Nikad mi to nije rekao licem u lice.

Toure je startao u početnoj postavi samo jedanput u svojoj posljednjoj sezoni na Etihadu. Skupio je još 17 nastupa tijekom cijele sezone te mu je takav tretman bio pokazatelj da za njega nema mjesta u momčadi dok je Guardiola na čelu Cityja.

Linker
27. travanj 2024 06:56