Clive Rose/Getty Images
ČEKA SE TEK POTPIS

SMIJENJENI BIVŠI TRENER HAJDUKA BRZO DOBIO NASLJEDNIKA Na klupu dolazi čovjek koji je upisao povijesnu pobjedu za bugarski nogomet

Piše: HinaObjavljeno: 21. listopad 2019. 14:32

Bivši trener Ludogoreca i Levskog iz Sofije Georgi Dermendzhiev bit će novi bugarski izbornik, izjavio je u ponedjeljak vicepredsjednik Bugarskog nogometnog saveza (BFU).

Dermendzhiev (64) će na izborničkoj poziciji zamijeniti bivšeg trenera Hajduka Krasimira Balakova koji je podnio ostavku nekoliko dana nakon visokog poraza (0-6) u kvalifikacijama za Euro 2020. od Engleske kada su utakmicu obilježili rasistički ispadi navijača zbog čega su bila i dva prekida.

"Georgi Dermendzhiev je novi izbornik Bugarske", kazao je vicepredsjednik BFU-a Yordan Letchkov, dodajući da će Dermendzhiev potpisati ugovor u utorak.

Dermendzhiev je vodio Ludogorec do tri uzastopna naslova prvaka između 2015. i 2017. Njegova je momčad postala prvi bugarski klub koji je upisao pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka kada su svladali švicarski Basel 2014.

Bugarska koja je bez ijedne pobjede u kvalifikacijama za Euro 2020. nalazi se na zadnjem mjestu u skupini A s tri boda iz sedam utakmica. U zadnjoj utakmici kvalifikacija sljedeći mjesec dočekuju Češku.

Linker
20. travanj 2024 00:38