Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
VRUĆA TEMA

SMIJENJENI IZBORNIK KOJI JE ODVEO ŠPANJOLSKU NA EURO BEZ MRLJE, A ONDA DOBIO OTKAZ PREKINUO ŠUTNJU Nakon iznenađujuće odluke poslao znakovitu poruku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2019. 14:10

Odluka Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) o vraćanju Luisa Enriguea na klupu španjolske reprezentacije i to nakon što je posao praktički bez ikakve mrlje odradio Robert Moreno mnogima je ostala u najmanju ruku iznenađujuća.

Prvi put nakon takve odluke oglasio se sam Moreno, čovjek koji je vodio Španjolsku u devet utakmica i pritom upisavši 7 pobjede i 2 remija, uz gol razliku 29:4. Moreno je na klupi naslijedio Enriquea u ožujku kada je ovaj odstupio zbog bolesti kćerke. Netom nakon završetka eurokvalifikacija i plasmana na Euro Morenu su pokazana izlazna vrata.

"Moreno je trebao voditi reprezentaciju na Euru, osim ako se vrati Enrique", izjavio je predsjednik RFEF-a Luis Rubiales na izvanredno sazvanoj presici nakon završetka kvalifikacija.

GIJON, SPAIN - SEPTEMBER 08: Robert Moreno of Spain looks on during the UEFA Euro 2020 qualifier match between Spain and Faroe Islands at Estadio Municipal El Molinon on September 08, 2019 in Gijon, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
Robert Moreno

"Što se dogodilo? Ne znam, pitajte Enriquea", bila je prva reakcija Morena na novinarski upit za komentar zbivanja.

"Mislim da je bolje za sve da to ostane među nama. Mislim da za nikoga nije dobro da pričam o tome,a prvenstveno za mene. Zato mi dozvolite da u ovom trenutku mislim na sebe", dodao je 42-godišnji trener.

U međuvremenu su iz RFEF-a objasnili kako će Enrique biti službeno predstavljen novinarima kao novi/stari izbornik sljedeće srijede 27. studenog. Tada se očekuje da će Enrique progovoriti o odnosu s Morenom, kao i da se o vrućoj temi oglase iz Saveza.

Linker
20. travanj 2024 00:00