Messi i Modrić
 Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
VELIČANSTVENA POBJEDA VATRENIH

BILA JE TO VELIČANSTVENA VEČER KADA JE MODRIĆ BIO MESSI Slika maestralne partije hrvatskog kapetana i Messija na koljenima otišla je u svijet!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. lipanj 2018. 11:36

Naravno da je velika većina onih neutralnih, što novinara, što navijača, došla u Nižni Novgorod zbog Lea Messija. Nadajući se da će vidjeti neku njegovu magiju, bljesak čarobnim štapićem koji će im se urezati u pamćenje za čitav život. Ali, i ti neutralni pokazali bi palac uvis kad bismo spomenuli Modrića.

Cijene ga svi, stranim kolegama ispadaju bomboni iz usta kad pričaju o njemu. I da, dobili su sliku za cijeli život, sliku maestralne partije hrvatskog kapetana i Messija na koljenima! Oprostite, dame i gospodo, ali bila je to večer kad je Luka Modrić bio Messi. Luka Messi!

Njizni Novgorod, Rusija, 210618.
FIFA World cup 2018.
Nogometna utakmica 2. kola skupine D, svjetskog nogometnog prvenstva FIFA World cup 2018, Hrvatska - Argentina.
Na fotografiji: Messi, Modric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX *** Local Caption ***
Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
Messi i Modrić

Pratili smo ih na zagrijavanju. Modrić je s 20 metara pogodio rašlje, s druge strane Messi je “udario” gredu. Pa Modrić pokraj gola, Messi u donji kut. I opet u vratnicu. A potom su se, kao kapetani, srdačno pozdravili, zagrlili na centru i još jednom rukovali te krenuli u boj. Ne može se reći da su na samom početku utakmice bili u centru pažnje, ali kako je susret odmicao tako je Modrić ipak pokazao puno više.

screenshoot goalsarena

OVDJE POLGEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE ARGENTINA - HRVATSKA

Prvo je u primanju jednu visoku loptu progurao kroz noge Enzu Perezu, uzdahnuli čak i argentinski novinari. Bilo je to messijevski. No, potez svih poteza bila ona lopta na samom isteku 45. minute kad je filigranski proigrao Rebića. Šteta što tad nije bio spretniji, mogli smo već tada voditi. I na početku nastavka jednim je sličnim dodavanjem proigrao Rebića, ovoga puta izglednu je šansu zaustavio grubi prekršaj.

Imao je Modrić poneko krivo dodavanje, ali ipak zanemarivo s obzirom na sve ono dobro što je napravio. Kontrolirao je loptu, izlazio iz nemogućih duela, otvarao napade, presijecao one argentinske. I onda taj pogodak, strašan gol, kako je pogodio, jedan od onih koji će ostati vječno upisan antologiju hrvatskog nogometa.

S druge strane Messi prvih desetak minuta nije ni primio loptu, općenito nije imao previše dodira, u 12. minuti, malo poslije onog Modrićeva tunela, za koju milisekundu zakasnio je na loptu u gol-situaciji. I nešto kasnije odlično proigrao Salvija iza Strinićevih leđa.

Idemo Vatreni!

Hrvatska je jučer uništila Argentinu i plasirala se u osminu finala SP-a. Optimizam se probudio, a mnogi misle kako možemo do polufinala. Ako ste jedni od takvih, OVDJE možete uplatiti okladu na taj izbor. Germania Sport ima tečaj 6,50!

Zapravo, što se Messija tiče najviše smo se u prvom dijelu uplašili kad je Brozović na dvadesetak metara od našega gola ušao u čvrsti duel, a argentinski igrač se našao na zemlji. Srećom, Irmatov nije dosudio prekršaj. Da jest, mogao je to biti zicer, Messiju veća prilika nego kazneni udarac.

Znali su naši da Messija ne smiju pustiti preblizu golu, tu i nije dobio previše lopti, tjerali su ga Rakitić i društvo da se vraća daleko po loptu i onda mu zatvarali rješenja, pa je često morao pokušavati proći kroz nekoliko igrača. Nije baš uspijevao, štoviše, nijednom nije bio u poziciji da i zapuca prema Subašiću. Mogao je samo i on zapljeskati Luki Modriću, nakloniti mu se...

Linker
19. travanj 2024 22:56