DURBAN, SOUTH AFRICA - FEBRUARY 05: Joseph Yobo looks on during a Nigeria press conference at Moses Mabhida Stadium on Februay 05, 2013 in Durban, South Africa. (Photo by Anesh Debiky / Gallo Images / Getty Images)
Anesh Debiky / Gallo Images / Getty Images

'MOŽEMO PROTIV SVAKOGA'

BIVŠI KAPETAN NIGERIJE PUN OPTIMIZMA UOČI OKRŠAJA PROTIV VATRENIH 'Imamo neustrašivu momčad. Idealno bi bilo pobijediti Hrvatsku...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.06.2018. u 12:08

 • Bivši kapetan nigerijske reprezentacije Yoseph Yobo (37) smara 'Super orlovi' imaju mladu i neustrašivu momčad koja može proći skupinu na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

  "Imamo mladu, talentiranu i neustrašivu momčad koja može igrati protiv svake ekipe na svijetu," kazao je bivši branič Fenerbahčea, Evertona, Marseillea i Norwich Cityja.

  "Moramo ići utakmicu po utakmicu, za nas je najvažnije dobro otvoriti svjetsko prvenstvo. Idealno bi bilo pobijediti Hrvatsku i mirno se pripremati za Island," kazao je Yobo koji je uz vratara Vincenta Enyeamu, rekorder po broju nastupa u dresu 'Super orlova', obojica su sakupila po 101 utakmicu.

  "Nitko ne dolazi na SP i odmah mašta o finalu. Prvo treba proći skupinu, a to neće biti lako. Bilo bi loše izgubiti prvi susret, a potom početi paničariti," dodao je.

  Yobo je sudjelovao na tri svjetska prvenstva, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, 2010. u Južnoj Africi i 2014. u Brazilu. I na svakom je igrao protiv Argentine upisavši tri poraza. U Ibarakiju i Johannesburgu su 'Gauči' slavili 1-0, a na zadnjem prvenstvu u Porto Alegreu 3-2.

   

  "Nastupio sam u sve tri utakmice i sve tri sam izgubio. Možda je došlo vrijeme da Nigerija upiše prvu pobjedu protiv Argentine na svjetskim prvenstvima." U studenom prošle godine Nigeriji je to uspjelo u prijateljskom susretu u Krasnodaru kada je pobijedila 4-2.

  Yobo se ne slaže s kritičarima koji tvrde kako je obrana najslabija nigerijska karika.

  "Iskustvo je vrlo važno, ali nije i presudno već kvaliteta. Ne slažem se sa stručnjacima koji smatraju kako je naša obrana slaba," poručio je na kraju legendarni nigerijski nogometaš.

  Iz drugih medija