Argentina navijač
 REUTERS/Ivan Alvarado / REUTERS
JEDNOM RIJEČJU - 'SRAMOTA'

ČITAVI SVIJET ZAKLJUČIO ISTO - HRVATSKA JE RAZBILA ARGENTINU 'Messijeva majka će vam sigurno reći da Leo kao dijete nije puno plakao'

Piše: HinaObjavljeno: 22. lipanj 2018. 01:09

Odmah nakon poraza Argentine od Hrvatske (0-3) u 2. kolu Svjetskog nogometnog prvenstva argentinski mediji su već oplakali svoju nacionalnu selekciju.

"Katastrofa", "Jednom nogom smo već vani sa Svjetskog prvenstva", naslovi su u internet izdanju najvećeg dnevnog lista Clarin. U tekstu se navodi da je "Argentina ponižena od Hrvatske, a najveća zvijezda Leo Messi se nije ni pojavio na utakmici".

"Sramota", naslov je lista La Nacion, dok je list Ole kao glavnog krivca okarakterizirao argentinskog vratara Willyja Caballera, koji je poklonio loptu Anti Rebiću za prvi gol Hrvatske. Ole na kraju teksta navodi da je Argentini za plasman u osminu finala potrebno čudo.

screenshoot goalsarena

OVDJE POLGEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE ARGENTINA - HRVATSKA

Komentari svjetskih medija su zapravo jedinstveni, Hrvatska je ponizila Argentinu.

Ili kako reče New York Post: "ponizili su Argentinci sami sebe". Igrom prije svega. Amerikanci su najviše prostora posvetili Mesijevom očaju.

"Messijeva majka će vam sigurno reći da nije Leo kao dijete puno plakao. Sačuvao je suze za onu intenzivnu bol koju nose teški nogometni porazi. Takav je poraz od Hrvatske. Messi nije zaplakao dok je napuštao travnjak u Nižni Novgorodu, ali sigurno bi mu bilo lakše da je zaplakao. Trebao bi nam cijeli dan kada bismo nabrajali što je Messi sve osvojio u klupskom nogometu, ali u reprezentativnom i dalje ostaje na nuli. Ništa. Protiv Hrvatske njegova Argentina nije imala šanse. Kao što ni Messi nema šanse da nešto osvoji u klupskom nogometu. Messi je u očaju napustio Nižni Novgorod.", oštar je komentar u USA Today.

Nigerijski Premium Times susret je ocijenio porukom "Hrvatska razbila Argentinu" radosno naglasivši kako su Messi i društvo na rubu ispadanja.

"Imaju najgori rezultat na otvaranju SP-a unatrag 60 godina. A Messi još nije postigao pogodak na SP-u, dok Ronaldo ima četiri", rečeno je u komentaru nigerijskog Premuim Timesa.

Cry for me Argentina. Plači, Argentino, ali pomoći nema. Ni za Messija, ni Argentinu.

Linker
19. travanj 2024 08:08