REUTERS/Stringer
NJEGOVA JE BILA ZADNJA

ČOVJEK KOJI NIJE IMAO MILOSTI ZA 'IZDAJU' ŠPANJOLSKOG IZBORNIKA 'Reprezentacija pripada svim Španjolcima, to je odluka koju smo morali donijeti'

Piše: HinaObjavljeno: 13. lipanj 2018. 15:16

Vijest o smjeni Julena Lopeteguija odjeknula je svjetskim medijima. Sada već bivši izbornik Španjolske ostao je bez posla samo dva dana prije derbija s Portugalom kojim Furija otvara Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Iako su igrači stali na stranu svog izbornika, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales nije imao razumijevanja te je donio šokantnu odluku. Rubiales je u objavi Lopeteguijevog preuzimanja Real Madrida vidio izdaju i nepotreban nemir u reprezentaciji te je čvrsto stao iza svoje odluke.

"Odlučili smo otkazati izborniku", izjavio je na konferenciji za novinare Rubiales.

"Reprezentacija pripada svim Španjolcima. To je odluka koju smo morali donijeti zbog određenih vrijednosti", dodao je, ističući da će ime trenera koji će zamijeniti Lopeteguija biti objavljeno u najkraćem roku kako bi "što manje utjecalo na" stožer.

"To mora biti poruka svima u RFEF-u i mora se znati da postoje pravila ponašanja koja morate poštivati."

"Želimo zahvaliti Julenu za sve što je učinio i on je ključan razlog zašto smo u Rusiji, ali osjećamo obavezu prekinuti suradnju s njim", rekao je Rubiales.

Španjolska, na koju će ova situacija iako je smatrana jednim od favorita na ovom prvenstvu sigurno utjecati, u skupini B za suparnike, uz spomenuti Portugal, ima još i Maroko i Iran.

Linker
25. travanj 2024 14:23