Kramarić
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
DALIĆEV DŽOKER

ČOVJEK KOJI SE PROMIČE U PRVO IME VATRENIH S osmijehom nas je poslao u Rusiju, a sada je odigrao partiju s kojom si je 'kupio' dres startera

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2018. 16:09

Andrej Kramarić je Hrvatsku s osmijehom poslao u Rusiju! Da, vrlo je vjerojatno da je jučer i osigurao mjesto u udarnoj postavi protiv Nigerije.

Krama je bio junak jučerašnje priče u Gradskom vrtu. Njegovim ulaskom Hrvatska je jednostavno prodisala, on je dao zraka Dalićevoj momčadi. Jasno, njegov pogodak je donio pobjedu, reagirao je poput kobre, fantastično je pogodio lijevom nakon udarca desnom i odbijene lopte, tako se snalaze najveći majstori. Tako to rade ‘killeri’, a Andrej je svakako zaslužio nadimak ‘Killer Krama’. Prije toga je pogodio gredu, pa mu je kamerunski vratar jednu loptu izvadio iz ‘rašlji’. Manje-više sve se u napadu događalo oko Kramarića. Izvadio je pobjedničku rusku vizu, lijepo je prema Svjetskom prvenstvu krenuti s pobjedom.

Kramarić je najbolji gol-igrač kojeg Hrvatska ima! I točka! To je tako u ovom trenutku. On je onaj strijelac za kojeg se kaže da se rodio s ‘nosom za gol’. Njegovo je umijeće zabijanja raznoliko, zabija glavom, objema nogama, super se snalazi u prostoru, uvijek si pronađe optimalnu poziciju. Zna realizirati zicere, zabiti iz kompliciranih situacija, pogađa s bilo kojeg dijela travanjaka. Zato je za Hrvatsku krucijalno pronaći mu mjesto u udarnom sastavu Vatrenih.

Krama je na neki način bio ‘vječna alternativa’. Svojedobno je iz Dinama prebačen u Lokomotivu, kasnije se vratio, ali je morao otići u Rijeku, da bi se tek tamo dokazao prije nego je krenuo u inozemstvo. U nacionalnoj vrsti stalno je bio u drugom planu, uvijek se raspravljalo ima li mjesto u udarnom sastavu. Ta priča proganja ga do danas. Valjda nakon generalke za Rusiju više neće. Hrvatska u Rusiji treba Kramarića, on je može učiniti boljom i jačom.

Znate, ponekad se kod opisa učinka igrača čovjek mora poslužiti statistikom, tako se uostalom i mnogo puta treba analizirati. Osim u slučaju Kramarića, on je na neki način izuzetak, za njega ne treba statistika da bi se opisao njegov doprinos. Kako se to dobro jučer vidjelo.

Onog trenutka kad je ušao u igru, do tada jalovi i bezidejni napadački dio Vatrenih počeo je konačno - igrati! Nama se čini da niti jedan izbornik u Kramarićevoj reprezentativnoj karijeri nije uspio složiti koncepciju u kojoj bi njegove realizatorske i kreatorske sposobnosti došle do punog izražaja. Dalić je izgleda našao formulu za tog prilagodljivog napadača, koji napada s lijeva, desna, središnjice....

Na kraju krajeva, sam se za sve izborio u karijeri, njega nitko počevši od Dinama nije gurao. Sam se, eto, po svemu sudeći izborio za udarni sastav protiv Rusije.

Linker
24. travanj 2024 13:31