Reuters / Clodagh Kilcoyne / REUTERS
BIT ĆE MILOM ILI SILOM

ČOVJEK SVIM SILAMA ŽELI ZAIGRATI NA SVJETSKOM PRVENSTVU Fifa mu već uručila odbijenicu, ali jedna od najvećih nada Barcelone čitavu priču seli na sud

Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2018. 19:55

Napadač Barcelone na posudbi u Alavesu Munir El Haddadi ne odustaje od namjere da zaigra za Maroko na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, pa se, nakon odbijenice od strane FIFA-e, odlučio žaliti Sudu sportske arbitraže u Lausannei.

El Haddadi (22) je rođen u Španjolskoj i odigrao je 16 utakmica za španjolsku U21 vrstu te jednu jedinu - protiv Makedonije u kvalifikacijama za EURO 2016 u rujnu 2014. godine - za seniorsku reprezentaciju Furije.

No, upravo zbog te utakmice, FIFA je odbila zahtjev El Haddadija i marokanskog nogometnog saveza da mu odobre nastupati za Maroko, čije državljanstvo također ima jer mu je otac rođen u Maroku.

Odluka Suda sportske arbitraže očekuje se sredinom svibnja, samo mjesec dana prije početka SP-a, a ako presuda bude u njegovu korist, tamo bi igrao prvu utakmicu upravo protiv Španjolaca. Maroko je u skupini B sa Španjolskom, Iranom i Portugalom, a Marokanci bi itekako bili sretni s igračem koji je u 26 utakmica postigao četiri gola za Barcelonu, igrao je i za Valenciju dok je od 2017. u Alavesu odigrao 27 utakmica i zabio 7 golova.

Linker
19. travanj 2024 04:20