Zlatko Dalić
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
NEMA PROSTORA ZA NEGATIVNU ENERGIJU

DALIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU UOČI PUTA U RUSIJU 'Pun sam vjere. Nezadovoljstvo? Ako je netko nezadovoljan, ne mora ni doći na avion, takav mi ne treba'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. lipanj 2018. 00:25

Nije Zlatko Dalić bio sasvim zadovoljan nakon Senegala, nije to ni krio. Prije no što je otišao iz Gradskog vrta, a kad više nije bio tako vruć kao nakon same utakmice, odvojio je još nekoliko minuta za poneko pitanje, porazgovarao o onome što Hrvatska treba napraviti da 16. lipnja u Kalinjingradu padne Nigerija.

- Tražili smo pobjedu, dobili smo je. Bilo je jako vruće, nisam smio dopustiti da igramo u 18 sati, sparina je ubila prvo poluvrijeme. Drugo je bilo bolje, no najvažnija je pobjeda. Ipak, mora biti puno više agresije, puno bolji presing, nadam se da je temperatura razlog zašto nije bilo dobro. Pogotovo taj gol koji smo primili, igrač je bio na našoj polovici slobodan, nitko nije napao, odigrali su dubinski pas bez pritiska. To se ne smije događati, to je nedopustivo! Onda stoperi loše izlaze... Mislim da sam 20 puta u ovih 15 dana ponovio da na zamah stoperi moraju izići van! Ali bolje da smo sad primili takav gol nego protiv Nigerije.

Bio je to dobar test

Koliko će dvoboj s Nigerijom biti sličan ovome sa Senegalom?

- Bila je to čista utakmica, kakva će biti i s Nigerijom: njihova čvrsta formacija i onda se otvaraju u kontru s tri brza igrača. Moramo znati što nas čeka, a ovo je bio dobar test za to. No kažem, moramo biti bolji u nekim segmentima.

Je li manje optimističan nego prije ili i dalje buja od samopouzdanja?

- Ja sam miran, staložen, pun samopouzdanja, nisam negativan. Kako sam vjerovao prije, tako i sad vjerujem u ovu momčad, oni su u drugom dijelu pokazali da žele, preokrenuli su i izvukli su utakmicu. Hvala i Slavoniji i divnoj publici na podršci, to nam puno znači. Ostali smo im malo dužni, svjesni smo toga, ali vratit ćemo im u Rusiji.

Je li sad otklonio sve dvojbe uoči Nigerije ili ih ima još i više?

- Imao sam dvije prisilne zamjene, pa Pivariću i Pjaci nisam dao šansu, to mi je žao. Ima još dana do utakmice, napravit ćemo dodatan skauting Nigerije, ali očekujem sličnu utakmicu. Mi moramo biti kompaktniji, raditi bolji presing na loptu, samo tako možemo očekivati bolji rezultat.

Napetost raste i u momčadi, velika je konkurencija, a ne mogu svi igrati. Je li izbornik osjetio nezadovoljstvo nekog pojedinca, ili više njih, postoji li loša energija?

- Nezadovoljstvo? Niti ga ima, niti ga može biti! Ako je netko nezadovoljan, ne mora ni doći na avion u ponedjeljak, ne treba mi takav igrač! - jasno je poručio Dalić.

Linker
23. travanj 2024 08:14