Reuters
REAKCIJE

FOTO: 'MODRIĆ I RAKITIĆ SU VEZNJACI KAKVE ARGENTINA MOŽE SANJATI' S naslovnica strše fotografije nasmiješenih Hrvata i izbezumljenih Gaučosa

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 22. lipanj 2018. 15:18

“Argentina plače, Argentina ponovno proživljava noćnu moru iz 2002... S odsutnim Messijem, koji je odigrao kriminalno, s trenerom koji stvari uspije učiniti još lošijima, s 11 izgubljenih duša, kojima se suprotstavila inteligentna Hrvatska, Argentina je upala u ambis zatvorenih očiju i eksplodirala”, glasi izvještaj argentinskog Clarina nakon poraza njihove selekcije. Očekivanja argentinske javnosti od ovog SP-a bila su ogromna. Ne toliko od cijele Argentine, koliko od najboljeg na svijetu - Lionel Messi “potrgao je vlastiti poster”, pišu tamošnji mediji. Ako je i bilo nedoumica, barem kod onog dijela argentinskih navijača koji su Messija stavljali ispred Maradone, ovim porazom jezičac vage dobrano je prevagnuo na stranu velikog Diega.

Slično su - defetistički, depresivno i cinično, svjetski mediji opjevali poraz Argentine. Nitko nije bio aboliran, najgore su prošli kapetan i najbolji igrač Messi, izbornik Sampaoli te vratar Caballero. Glavna priča je, naravno, Messi. Njegova blijeda igra, nedostojna ponajboljeg igrača planeta, dočekana je na volej.

“Argentina na rubu potonuća, Rebić potpalio Hrvatsku pobjedu”, piše ugledni Guardian. Britanci u nastavku hvale igru Hrvatske, a posebno ih je očarao Modrićev pogodak. “Deset minuta prije kraja, Modrić je uštopao jednu loptu na 25 metara od gola, izvagao je Otamendija, izbacio ga iz ravnoteže i odapeo sjajan udarac u Caballerov gol. Do kraja utakmice Rakitić je završio kontru Hrvatske”, piše Guardian.

BBC je također podcrtao “odsutnog Messija” i “tragikomičnu pogrešku Caballera”, kao razloge argentinskog podbačaja. U tekstu stoji da je u večeri, u kojoj je trebao biti najbolji, kada su očekivanja bila najveća, Messi zakazao. “Niti Higuain, niti Dybala nisu pomogli Argentini. Za Messija, kapetana i izvanserijskog igrača na klupskoj razini, ovo je bilo još jedno mračno poglavlje u njegovoj razočaravajućoj reprezentativnoj utakmici”, piše BBC-jev Patrick Jennings.

Španjolska Marca, neslužbeni fanzin madridskog Reala, nahvalila je “Španjolce” Rakitića i Modrića, dodavši, da je potonji “u potpunosti zasjenio zvijezdu Barcelone Messija maestralnom partijom”.

La Gazzetta dello Sport je na naslovnicu stavila Messijev neuspjeh uz sljedeći naslov i podnaslov: "Loš Messi - Hrvati osramotili Lea, Argentina pred ispadanjem". Internetsko izadnje Gazzette poentiralo je sjajnom paralelom - “Hrvatska je pobijedila i prošla dalje u osminu finala hrabro, snažno i beskompromisno. Luka Modrić i Ivan Rakitić su veznjaci kakve Argentina sanja”.

Pogledajte kako su mediji diljem svijeta reagirali na pobjedu Hrvatske nad Argentinom.

"Suza - Argentina i dalje trpi u Rusiji: Izgubila s ružnih 3-0 od Hrvatske, plesom i greškama stigla je na rub eliminacije; Ništa od Messija: plakao je toploj spavaonici"
"Kozji sir - Lionel Messi je Rusiju došao kako bi konačno postao svjetski prvak. No najbolji igrač ikad oko sebe ima lošu momčad. Hrvatska je nemilosrdno kažnjavala njegove greške i rupe u argentinskoj obrani"
"Šok na Mundijalu: Hrvatska raskomadala Argentinu, Messi gotovo pa ispao"; ispod toga: "Plači, buho"

"Hrvatska se kvalifiricala i ostavila Nebeskoplave na rubu nokauta", ispod toga: "Niti Messi, niti Argentina"
"Messi ne zaslužuje ovu Argentinu"
"U ponoru"

Linker
20. travanj 2024 20:57