Argentina
 REUTERS/Edgard Garrido / REUTERS
SAD ILI VIŠE NIKAD

HRVATI OBOŽAVAJU NOGOMET, ALI OVO JE NEŠTO POSEBNO Messi poslao poruku naciji i potvrdio odlazak cijele momčadi ako ne osvoje Svjetsko prvenstvo!

LIONEL MESSI Čudesni kapetan argentinske reprezentacije u razgovoru za Americu TV
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 20. ožujak 2018. 22:21

Kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi zasad ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu gdje će za tri mjeseca igrati protiv Hrvatske, Islanda i Nigerije, no sanja podizanje pehara prvaka u Moskvi.

- Trenutačno nastojim to sve ostaviti postrani iako u glavi znam da je to Svjetsko prvenstvo i da se ono približava. No, srećom, ovdje u Barceloni igram važne utakmice pa sam zasad usredotočen samo na njih. Znam da me mnogi, u raznim dijelovima svijeta, žele vidjeti kao pobjednika, osvajača Svjetskog prvenstva i to je impresivno - rekao je u razgovoru za program La Cornisa argentinske televizije América TV.

Ovisimo o rezultatima

Sa 25 zabijenih golova za Barcelonu trenutno je najbolji strijelac španjolskog prvenstva. Zasad ne zna što će raditi kada jednog dana prestane igrati nogomet.

- Svi kažu da je teško kada se ostaviš nogometa jer imaš jednu rutinu - treninge, utakmice, putovanja... no ja zasad ne znam što ću raditi kada završim igračku karijeru niti gdje ću živjeti, hoće li to biti u Barceloni ili Rosariju ili pak negdje drugdje.

Argentinu sada smatra nesigurnom za život.

- Žao mi je što je zemlja takva, s puno nesigurnosti. Brine me što se krade, ne možeš normalno šetati jer moraš paziti da te ne opljačkaju ili da ti se ne dogoditi nešto gore. To ne bi trebalo biti tako. Kada sam bio mali izašao bih ujutro i vratio se navečer i ništa se ne bi dogodilo, nadam se da će opet biti tako.

Na SP-u u Brazilu 2014. Argentina je izgubila s 1:0 od Njemačke na produžetke u 113. minuti.

Rekao je jednom prilikom da više neće igrati za Argentinu ako ovo ljeto u Rusiji ne osvoji SP. Ali i ne samo on, već i suigrači iz reprezentacije.

- To je stav svih nas koji činimo ovu momčad, to je zbog onoga kako razmišljamo mi u momčadi, ali i kako razmišljaju ljudi... da igranje u trima finalima ne znači ništa... Nažalost, ovisimo o rezultatima. To je poruka nas igrača.

Iako je sada usredotočen na osvajanje španjolskog prvenstva, Kupa i Lige prvaka s Barcelonom, sanja finale u Moskvi.

- To je nešto što stalno zamišljam. Igrati u finalu, pobijediti i podići pehar. To mi je oduvijek san. Svaki put kada dođe SP o tome razmišljam. Zato žalim za prošlim jer smo bili tako blizu. Nije lako doći do finala, biti na korak do osvajanja naslova i onda izgubiti. Jer ne znaš kada ćeš opet imati priliku.

Na kraju je imao i poruku za narod u Argentini zaluđen nogometom.

- Moj san je i vaš san. Nadam se da ćemo doživjeti nešto slično kao na prošlom Svjetskom prvenstvu kada smo ušli u finale. Bilo je to nezaboravno iskustvo, ne samo za nas igrače, nego za čitavu zemlju. Neka ovaj put rezultat bude sličan, ali neka mi podignemo pehar. I tako ispunimo naš zajednički san - zaključio je Messi.

Linker
19. travanj 2024 16:28