Strinić
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
POGLED SA STRANE

HRVATSKI STRUČNJACI PODVLAČE CRTU UOČI ODLASKA VATRENIH U RUSIJU 'Treba pronaći lijevog beka, a njemu definitivno dati majicu startera'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2018. 10:26

Kako Hrvatska treba igrati s Nigerijom? Trojica stručnjaka ponudila su različite sastave, ali jedno je zajedničko: Kramarić mora biti u početnoj postavi. S tim se slažu Otto Barić, Ilija Lončarević i Zoran Zekić.

- Već četiri godine govorim da treba igrati Kramarić. Ante Čačić je moj prijatelj, ja sam mu govorio u dva-tri navrata da ga stavi, trebao je, ali nije to učinio. I to ga je koštalo. Dobivam dojam da ostali napadači nisu u toliko dobroj formi, a druga je važna stvar da pronađu lijevog braniča, što nije uspjelo. Mogli smo ga imati u Borni Sosi - kazao je Barić, dodajući:

- Modrić bi trebao ići malo unatrag, na svoju normalnu poziciju - kaže Barić, kojem se najteže bilo odlučiti o stoperima. Na kraju je zaključio da Vida i Lovren trebaju igrati na tim mjestima. Sastav hrvatske reprezentacije koji nudi na susjednom stupcu vrlo je ofenzivan...

Ilija Lončarević ovako vidi Hrvatsku:

- Imamo problem koji je bio i prije Dalića, a nije riješen, a to je završnica. Kad god je tvrdo, mi se mučimo da dođemo do šanse. Naša je vezna linija svjetska, ali nema dobar kontakt sa špicama i bekovima. Bez obzira na to što je bila sparina, ne sjećam se baš situacija kad smo rješavali bočne pozicije s tri-četiri igrača u trokutu ili četverokutu, a to bi nam trebalo biti lako. Rebić nije tako jak u drugim situacijama kao kad ima dubinu. Mandžukić dugo nije igrao u centrali. I definitivno, ne znam zašto aktualni izbornik i njegovi prethodnici već nisu riješili pitanje Kramarića jer to već prelazi sve granice normalnoga. On je naš najjači individualac kao špica, a bez jakih individualaca u završnici ne možemo, kao nijedna druga reprezentacija, igrati uspješan nogomet. On mora igrati, kao prva ili druga špica.

Lončarević je bio zagovornik da Vida igra beka, ali...

- Sad sam otišao mali u rikverc jer sam vidio da mu se vjerojatno nije lako prilagoditi tome, godinama to ne igra. Nema ni potrebno samopouzdanje - konstatirao je Lončarević.

Zoran Zekić inzistirao je da naglasimo:

- Mislim da će to na Svjetskom prvenstvu izgledati odlično. Imam takav osjećaj. Iako treba riješiti bekove, s naglaskom na lijevog.

Barić i Lončarević ponudili su raspored 4-2-3-1, on međutim 3-5-2.

- Kad sam gledao utakmicu, sjetio sam se nekih nastupa svojeg kluba, to je zaista bilo sporo. Nismo imali bekove, svaki put kad smo se dignuli ozbiljnije, imali smo velik problem. Previše su nas puta ranili. To je dobra škola za Nigeriju. Naši igrači imaju kvalitetu, pokazali su koliko su karakterni, ali događaju nam se stalno isti problemi. Hrvatska se nikoga ne bi trebala bojati, zato sam ponudio ofenzivan sustav. Čak mislim da bi u tom rasporedu Perišić, dolazeći malo iz drugog plana, kao lijevi bočni, dao najviše od sebe.

Linker
24. travanj 2024 18:34