REUTERS/Stringer
ZA TO NEMA OPROSTA

HRVATSKI STRUČNJAK ŽESTOKO OPRAO NOVOG TRENERA REALA 'Pokazao da kod njega nema fair-playa! Bila mu je super Španjolska, ali 'ajmo sad malo u Real...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. lipanj 2018. 21:32

Aktualni trener iranskog prvaka Persepolisa i bivši izbornik Irana Branko Ivanković prokomentirao je smjenu španjolskog izbornika Julena Lopeteguija samo tri dana uoči prve utakmice Furije na SP-u.

- Oduševljen sam reakcijom Španjolskog nogometnog saveza! To je prava reakcija ljudi koji vode računa o svemu. Koliko god je u pitanju moj trenerski kolega, sviđa mi se što su čelnici španjolskog nogometa pokazali da imaju svoj stav i svoj gard. Skidam im kapu zbog toga i svaka im čast - bila je prva reakcija Branka Ivankovića.

Kaže kako bi i treneri i igrači trebali poštivati pravila i ponašati se korektno prema svojim poslodavcima.

Screenshot

- Legitimno je razgovarati, ali on je tek nedavno produžio ugovor kao španjolski izbornik. Bilo bi normalno da obavijesti Savez da je razgovarao s nekim drugim, ali on to očito nije učinio. Njemu je bila super Španjolska, ali ‘ajmo sad malo u Real... Zato sam i oduševljen da je Savez tako reagirao, to je signal svima da postoje regule, da se traži profesionalan odnos. Time su pokazali snagu i moć i poslali jasnu poruku da ne postoji pojedinac koji je jači od reprezentacije, dok je Lopetegui pokazao da kod njega ne postoji taj fair-play. Isto vrijedi i za klubove, svi koji tako rade u kontinuitetu, oni naprave i rezultat, od Bayerna i Barcelone, pa nadalje. Nitko ne može biti iznad kluba, odnosno reprezentacije.

Hierro može voditi

Ivanković smatra da bi jako malo Saveza to napravilo na taj način.

- Mislim da će ovakav potez kod španjolskih reprezentativaca izazvati pozitivnu reakciju, bez obzira na to što novi izbornik Fernando Hierro još nije ispekao trenerski zanat. To će biti hendikep, ali siguran sam da će igrači dati dodatni doprinos da ostvare dobar rezultat. Hierro ima dovoljno znanja jer je sve prošao u klubu i reprezentaciji kao igrač, bio je i sportski direktor reprezentacije i pomoćni trener u Realu, i ne sumnjam da može kvalitetno voditi momčad unatoč relativno skromnom iskustvu u ulozi samostalnog trenera - zaključio je Ivanković.

Linker
24. travanj 2024 13:15