Boris Kovacev / CROPIX
LUKAVI NIJEMAC

IZJAVE ČOVJEKA KOJI JE PO MNOGIMA NAJVEĆA SNAGA NIGERIJE MOGLE BI IZNENADITI AFRIČKE ZVIJEZDE 'Ovo je Svjetsko prvenstvo za nas došlo prerano...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. lipanj 2018. 13:48

Na kraju jučerašnjeg treninga u Jesentuki Areni kraj hrvatskih novinara sa smiješkom se zaustavio i nigerijski izbornik Gernot Rohr. Nijemac je imao samo riječi hvale za Vatrene.

- U našoj skupini svatko može pobijediti svakoga, ali Nigerija je ipak autsajder! Mi smo 47. na svijetu, imamo malo šansi, ali probat ćemo biti najbolji što možemo - kazao je Rohr.

Kao što vidite, dok njegovi nogometaši najavljuju pobjedu nad Hrvatskom, lukavi Nijemac pili naopako.

Essentuki (Rusija), 120618.
Trening nogometne reprezentacije Nigerije na stadionu Essentuki Arena, prije utakmice protiv reprezentacije Hrvatske u sklopu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018.
Na fotografiji: novinari Hanza medije u razgovoru s izbornikom Gernotom Rohrom nakon treninga.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

- Mi smo, koliko znam, najmlađa momčad na Svjetskom prvenstvu, došli smo ovamo učiti, napredovati. Ova je reprezentacija na okupu negdje četiri godine, ovo je Svjetsko prvenstvo za nas došlo prerano. Ali dobar je poligon za napredak. No ne znači da nećemo pobjeđivati. Mnogim je mojim igračima ovo prvo Svjetsko prvenstvo, gladni su uspjeha. Na pripremama u Austriji radili smo naporno dva puta dnevno, tako da smo došli spremni. Tjelesno smo spremni.

O Hrvatskoj kaže...

- Hrvatska ima prekrasne igrače koji igraju u najvećim europskim klubovima. Trojica su bila u finalu Lige prvaka. Mi nemamo velike zvijezde kao Hrvatska, ali imamo jak kolektiv.

Linker
18. travanj 2024 11:15