Harry Kane
 REUTERS/Ueslei Marcelino / REUTERS
NAJVAŽNIJI IGRAČ ENGLESKE

JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA SVIJETA APSOLUTNI JUNAK 'GORDOG ALBIONA' S dva gola odveo Englesku do slavlja, a suigrače i sebe spasio velikih kritika

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. lipanj 2018. 00:34

Nikada nećemo saznati kakvi bi bili tekstovi naših engleskih kolega da je ostalo 1:1, ali ne dvojimo da bi žestoko naoštrili pera, jer na Otoku nema puno razumijevanja za neuspjehe. A remi s Tunisom za Englesku mora biti neuspjeh.

Međutim, Harry Kane na turnir je stigao kao jedan od igrača koji najbolje kotiraju na kladionicama po pitanju kandidature za Zlatnu kopačku i s dva startna gola Kane je krenuo u lov na Ronalda što je na neki način i najavio uoči utakmice.

POGODAK HARRYJA KANEA POGLEDAJTE OVDJE.

Inače, Kane je sinoć odigrao nešto lošiju utakmicu, ispod svojih standarda, ali koga briga kad zabiješ dva pogotka...

Inače, Kane kao mlad igrač nije izgledao posebno impresivno. Da jest, ne bi bio slan na posudbe po Leyton Orientu, Millwallu, Norwich Cityju i Leicesteru, gdje je sveukupno (!) skupio 56 nastupa i postigao 14 pogodaka. Međutim, kada mu se napokon otvorilo u Tottenhamu, onda je šansu zgrabio i ne pušta je sve dok ne bude transferiran.

DRUGI POGODAK KANEA POGLEDAJTE OVDJE.

Lako je moguće i za rekordan iznos. U prvoj pravoj sezoni zabio je 31 pogodak, govorili su mu da će plesati samo jedno ljeto, a onda je utrpao 28, pa 35, a ove sezone još i više. Harry Kane rođeni je strijelac, nevjerojatno dobar realizator i finišer, nije mu bitno je li lijeva ili desna noga, glava, iz blizine ili iz daljine. Nije mu se strano spustiti i niže po loptu te otvoriti prostor igračima iza sebe, ali... Jedno su Spursi, drugo je Engleska.

Međutim, nakon dva pogotka Kane će biti heroj cijele države i igrač kojeg su toliko dugo čekali da ih povede prema završnici velikog natjecanja. Već smo rekli da je realno protiv Tunisa odigrao ispod svojih standarda. Što će tek biti kad proigra kako zna...

Linker
20. travanj 2024 01:50