CROPIX
HRVATSKA ZA ARGENTINU

KAKO SE ZLATKO DALIĆ NAMJERAVA SUPROSTAVITI ARGENTINI? Centarfor Mandžukić, Messi dobiva posebnog čuvara, a evo tko bi se trebao vratiti u prvih 11!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. lipanj 2018. 16:53

Dalić je imao samo dva treninga da uigra postavu za Argentinu. Kako se uglavnom zna koji su glavni hrvatski igrači, jasno je da je temelj tu i čini se da dvoji oko dvije-tri uloge. Na tome je radio u ponedjeljak poslijepodne, a vježbat će i u utorak ujutro, potom momčad let u Nižni Novgorod. Vrijeme brzo prolazi, iako se čini da je pet dana između utakmica dugo razdoblje, pokazuje se u praksi da trenerima često nije.

Jasno je da će protiv Messija i društva zaigrati Subašić, Vrsaljko, Lovren, Modrić, Rakitić, Badelj, Rebić i Perišić. Velika je vjerojatnost da će u momčadi biti Vida, a iako u jednoj varijanti ima opciju da krene s Pjacom, te tako ima trojicu brzih špica, logičnijim nam se čini da centarfor bude Mandžukić ili Kramarić. U takvim dvojbama više vjerujemo da će Dalić posegnuti za Mandžukićem, jer češće mu je to igrao na treningu, koliko god mnogi agitirali za Kramarića.

Messi je razigravač

Milan Badelj vraća se kao zadnji vezni, to je poprilično vjerojatno, za igru s Gaučima trebat će čvršće osigurati taj dio terena kojim se obično kreće i Leo Messi. Ostaje dvojba što će Dalić učiniti na lijevom braniču jer objektivno Messi u nacionalnoj vrsti ne igra na krilu, on je zapravo razigravač i više će s njim posla imati zadnji vezni nego bekovi. Pa Zidane je stavio Kovačića da ga čuva, ne Marcela. Ako odustane od opcije da Vida bude lijevi bek, to bi ostao Strinić, u tom slučaju tko će biti partner Lovrenu? Ćorluka ili Vida?

OSIJEK, CROATIA - MARCH 23: Milan Badelj of Croatia  in action during the International Friendly match between Croatia and Israel at stadium Gradski Vrt on March 23, 2016 in Osijek, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Getty Images

Tehničar Ćorluka

Odgovori na ta pitanje raščistit će se kroz dan-dva, a strategija igre bi trebala biti jasna: malo opreznije, pa kroz akcije ili duge lopte dolaziti pred gol protivnika. Ranjivi su po bokovima i to Hrvatska mora iskoristiti, ako odigra dobru utakmicu. Uostalom, aktualni izbornik i sam inzistira na takvom načinu nogometa, čak i protiv ekipa kao što je Nigerija, a kamoli ne protiv Argentine. Zato Ćorluka ima šanse da se nađe u momčadi, jer on se dobro snalazi u gustom, najbolji je tehničar u našem zadnjem redu, iako je Dalić kazao da su Lovren i Vida odigrali bez pogreške.

Linker
23. travanj 2024 19:57