Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BRZO SE PROŠIRILO

KALINIĆEVO IZBACIVANJE GLASNO JE ODJEKNULO Svjetski mediji puni napisa o 'odmetnutom' Vatrenom: 'U Italiji je imao vremena za dobivanje oprosta...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2018. 16:49

Izbacivanje Nikole Kalinića iz reprezentacije svega tri dana uoči druge utakmice Svjetskog prvenstva protiv Argentine prenijeli su svi ugledni svjetski mediji.

Rigoroznu odluku da hrvatskog napadača pošalje kući zbog odbijanja ulaska u igru potkraj utakmice protiv Nigerije, a o kojoj su prve izvjestile Sportske novosti, prenijeli su ugledni svjetski mediji poput talijanske Gazzette dello Sport, španjolskog Asa ili engleskog Daily Maila.

"Šokantna odluka o izbacivanju Kalinića dolazi usred pregovora Milana i Seville oko transfera 30-godišnjeg napadača sljedeće sezone. Rossoneri traže odštetu od 20 milijuna eura, a vjeruje se da Andalužani traže prvotni dolazak na posudbu", piše As.

Screenshot

"Oluja je bila u zraku i na kraju je sve eruptiralo. Prema izbornikovom planu Klainić je trebao zamijeniti Mandžukića u završnim minutama utakmice protiv Nigerije. Milanov napadač požalio se na ozljedu leđa, ali nije uvjerio Dalića jer se i u posljednjoj utakmici prije Mundijala protiv Brazila požalio na ozljedu kada je trebao ući s klupe", piše Gazzetta.

U talijanskom dnevniku prisjetili su se odmah Kalinićevog privremenog izbacivanja iz Milanove momčadi u minuloj sezoni.

"Trener Gattuso ga je ostavio doma uoči utakmice protiv Chieva jer nije trenirao dobro. U Serie A je Kalinić imao vremena za dobivanje oprosta, a na SP-u vremena nema. Igra se svake četiri godine i neme odluke jednostavno se ne mogu povući", piše Gazzetta.

Screenshot

Daily Mail pak izvještava kako će Dalić slanjem Kalinića kući ostati na praktički jednom pravom klasičnom napadču.

"Kalinićev odlazak znači da je hrvatska ostala s malim brojem napadačkih opcija, odnosno s Mandžukićem kao jedinim pravim raspoloživim napadačem", navodi Daily Mail.

Linker
26. travanj 2024 20:02