Tom Dubravec / CROPIX
SRUŠENI SNOVI

NIGERIJCI NE MOGU VJEROVATI ŠTO IH JE SNAŠLO, I TO NE SAMO NA TERENU 'Razočarani smo, pa ovo je bilo kao da smo igrali u Hrvatskoj!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. lipanj 2018. 02:22

Hrvatska je u Kalinjingradu u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu 2018. pobijedila Nigeriju 2:0. Hrvatskoj je malo "pomogao" i nigerijski igrač Etebo od kojega se lopta odbila u vlastiti gol za 1:0, a drugome golu kumovao je prekršaj Ekonga nad Mandžukićem kojeg je LukaModrić iz kaznenog udarca pretvorio u 2:0. Nigerijci su pokušavali, prijetili i nadali se promjeni rezultata, no na našu sreću Hrvatska je ipak bila discipliniranija i ostvarila važnu pobjedu uoči druge utakmice u skupini D protiv Argentine. Nigerijski igrači nisu skrivali razočaranje nakon utakmice.

"Razočarani smo, Hrvatska je bila bolja. Oba gola smo primili nakon prekida. Sad moramo pobijediti Island. Ako pobjeđujemo, možemo se još uvijek plasirati u drugi krug", okrenuli su se drugoj utakmici protiv neugodnog Islanda koji je u prvoj utakmici naše skupine remizirao s Argentinom.

"Ne možeš biti zadovoljan kad ne zabiješ. Defenzivno smo bili dobri, ali nismo mogli previše prema naprijed. Organizacija momčadi je bila dobra, moji mladi igrači su bili pomalo naivni. Sustav naše igre bio je u redu, ali primili smo golove iz prekida. Hrvatski napadači su vrlo snažni, Trebali smo spriječiti te prekide", komentirao je njemački stručnjak na klupi Nigerije GernotRohr.

"Ovo je bila utakmica kao da smo igrali u Hrvatskoj. Ali naši su prevalili veliki put. Većina je navijača došlo iz Hrvatske kao da smo igrali u Zagrebu. Nismo izgubili zbog toga, već zbog naših grešaka. I dalje nam je osmijeh na licu, iako smo razočarani."

Linker
19. travanj 2024 17:42